Câteva sute de locuri disponibile pentru admiterea în învăţământul liceal, profesional sau dual, în Dolj

0
212

Pima etapă de admitere în învăţământul liceal, profesional şi dual s-a încheiat de foarte puţin timp, dar în foarte scurtă vreme va avea loc cea de-a doua sesiune de admitere, în acest sens Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj făcând cunoscute, conform metodologiei legale, locurile rămase disponibile şi unităţile de învăţământ unde acestea sunt reprezentate, pentru anul şcolar 2018 – 2019.

Comisia Judeţeană de Admitere Dolj a prezentatt planul pentru sesiunea a II-a de admitere în învăţământul liceal, profesional şi dual, pentru anul de învăţământ care va începe în septembrie. Astfel, la „Învăţământul vocaţional”, sunt alocate 30 de locuri, cele mai multe fiind la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova (15) , data finală de înscriere a candidaţilor fiind 3 septembrie, cinci unităţi fiind gazde pentru susţinerea probelor de aptitudini (Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, Liceul Teologic Adventist, Liceul Tehnologic Căi Ferate, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, Liceul Tehnologic Auto), fiecare cu specificul probei. În ceea ce priveşte „Învăţământul liceal, Filiera teoretică şi tehnologică, cursuri de zi”, sunt peste 400 de locuri disponibile, cele  mai multe fiind la Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” din Băileşti (53), poziţii ocupabile fiindşi la Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi (45), Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova (38), etc. Cele mai puţine locuri (1) sunt la Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova, Liceul „Traian Vuia” din Craiova, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni, Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova. În ceea ce priveşte „Învăţământul profesional de stat”, sunt mai multe de 200 de locuri disponibile, 34 fiind la Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova, alte 28 sunt la Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian” din comuna Malu Mare, iar la Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea mai sunt 23 de poziţii care aşteaptă să fie ocupate. În ceea ce priveşte „Învăţământul dual”, se stă bine, fiind rămase libere cinci locuri, la Colegiul Tehnic Energetic din Craiova.

Termene bine stabilite pentru solicitanţi

Absolvenţii clasei a VIII-a, care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei precedente şi solicită un loc în clasa a IX-a, învăţământ liceal, vor fi rwepartizaţi de Comisia judeţeană de admitere, pe locurile rămase libere, în data de 7 septembrie. Pentru admiterea la „profesional”, în intervalul 31 august – 03 septembrie, va avea loc eliberarea, de către unităţile de învăţământ gimnazial, a fişelor de înscriere pentru „Învăţământul profesional”, candidaţilor care nu au fost în prima etapă şi care solicită participarea la cea de a II-a. De asemenea, în acelaşi interval, se desfăşoară şi înscrierea pentru „dual”.