Studenţi din nouă ţări participă la Şcoala de Vară „Constantin Brâncuşi” de la Craiova

0
470

Universitatea din Craiova – Departamentul de limbi moderne aplicate și Departamentul de relații internaționale –, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” derulează în perioada 22 iulie – 5 august proiectul Școala de Vară „Constantin Brâncuși”, ajuns la ediția a XIV-a.

În program s-au înscris nu mai puțin de 23 de studenți, veniți din nouă țări: Germania, Franța, Cehia, Slovacia, Belgia, Italia, Serbia, Bulgaria și Turkmenistan. Directorul școlii, asist. univ. dr. Anca Păunescu, le-a pregătit tinerilor o serie de activități prin care aceștia să poată afla cât mai multe lucruri interesante despre țara noastră, despre obiceiurile și tradițiile din România și, nu în ultimul rând, să se familiarizeze cu limba română.

„Dimineața, studenții vor participa la cursuri de limbă, cultură și civilizație românească, iar după-amiaza vor fi implicați în diverse activități de socializare, organizate împreună cu Organizația Studenților Politehniști – Profil Electric Craiova (OSPEC) și Asociația Studenților Filologi, și, de asemenea, vor putea vizita obiectivele culturale și turistice din oraș”, a precizat prof. Anca Păunescu.

Și Biblioteca Județeană vine în sprijinul studenților străini. „Îi așteptăm în fiecare zi la American Corner, unde vor putea viziona filme românești cu subtitrare în limba engleză, vor asculta CD-uri cu muzică, vor putea urmări filme istorice și vor desfășura diverse activități ce sunt menite să îi ajute în înțelegerea limbii române”, a precizat Lucian Dindirică, managerul instituției.