Primăria Craiova scoate la licitaţie ecarisajul

0
405

Autorităţile locale intenţionează să scoată la licitaţie activitatea de ecarisaj, cu tot cu adăpostul canin de la Breasta. Propunerea se află, în această săptămână, pe masa consilierilor municipali, aceştia urmând să voteze totodată şi componenţa comisiei care va evalua ofertele pe care Primăria Craiova le va primi.

La sfârşitul anului 2011, la propunerea autorităţilor locali de atunci, consilierii municipali au aprobat delegarea serviciului de ecarisaj, prin atribuire directă, către SC Salubritate SRL Craiova. Contractul a intrat în vigoare chiar de atunci, fiind votat pentru o durată de 49 de ani. După construirea adăpostului canin de la Breasta, municipalitatea craioveană şi-a schimbat viziunea. Pe ordinea de zi a şedinţei CLM de joi se află un proiect de hotărâre prin care se propune ca activitatea de ecarisaj, cu tot cu administrarea noului adăpost, să fie scoasă la licitaţie, conform legislaţiei. Prin aceeaşi hotărâre, aleşii locali aprobă şi comisia de evaluare a ofertelor, aceasta fiind formată din 11 funcţionari publici al Primăriei Craiova, de la diverse direcţii şi servicii, preşedinte fiind city-managerul oraşului, Gheorghe Nedelescu.

Adăpostul de la Breasta e aproape plin

Adăpostul canin de la Breasta este pe punctul de a fi ocupat în totalitate. Directorul Salubrităţii, Cristian Popescu, care administrează această locaţie până la licitarea ei, a declarat, în ultima sa conferinţă de presă, că aproape toate cele 500 de locuri care au fost create în prima etapă s-au umplut, lăsând să se înţeleagă şi faptul că, în aceste condiţii, câinii comunitari nu mai pot fi ridicaţi după străzi. Pe de altă parte, autorităţile locale nu au oferit o explicaţie certă în ceea ce priveşte problema câinilor maidanezi din momentul în care adăpostul de la Breasta va fi declarat plin în mod oficial. Edilul-şef al municipiului, Lia Olguţa Vasilescu a menţionat, în schimb, că, deşi au fost prinşi şi transportaţi la padocuri foarte multe exemplare periculoase, mai există destul de mulţi câini pe străzile Craiovei, motiv pentru care se ia în calcul şi o eventuală extindere a adăpostului.