Demolările continuă în Craiova

0
552

Trei spaţii comerciale au fost puse la pământ, ieri, în cartierul Craioviţa Nouă. După ce construcţiile au fost demolate, proprietarii s-au plâns că îşi plătiseră chiria aferentă acestor spaţii, însă autorităţile locale susţin că nu mai aveau demult contracte încheiate cu Primăria Craiova.

Cele trei spaţii comerciale se aflau în zona Cinematografului din cartierul Craioviţa Nouă şi, conform declaraţiilor conducerii Poliţiei Locale, proprietarii lor nu aveau actele la zi. În evidenţele Primăriei Craiova, cele trei spaţii figurau ca fiind închiriate, dar contractele expiraseră între timp, fără ca titularii lor să le mai reînnoiască. „Continuăm acţiunile de demolare a spaţiilor comerciale ce aparţin unor societăţi care nu şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale. Pentru cele trei chioşcuri, contractele de închiriere încetaseră de mai mult timp. Am identificat toate construcţiile care îşi desfăşoară activitatea pe terenul municipalităţi şi toate spaţiile care sunt în ilegalitate vor fi demolate”, a spus Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

Proprietarii contestă acţiunea

Din câte se pare, toate cele trei chioşcuri – un bar, un magazin general şi o patiserie – aparţineau unei singure persoane de etnie romă care a uitat să-şi mai prelungească termenele contractuale. În plus, titularul vechiului contract nu a respectat nici spaţiul prevăzut iniţial, construcţia ocupând un teren de 170 de metri pătraţi. Potrivit directorului Octavian Mateescu, titularii dreptului de concesiune au contestat decizia de demolare emisă de Primăria Craiova la instanţa judecătorească, dar hotărârea dată a oferit câştig de cauză municipalităţii craiovene. Cu toate acestea, proprietarii chioşcurilor demolate ieri insistă că nu au făcut nimic ilegal şi că demolarea este o acţiune întreprinsă în mod forţat de autorităţile locale.