Depozit mistuit de flăcări în Bariera Vâlcii – Trei afaceri s-au făcut scrum

0
263

Un incendiu de proporţii a mistuit ieri, în jurul prânzului, jumătate dintr-un depozit situat în cartierul Bariera Vâlcii din Craiova. Mai bine de două ore s-au luptat pompierii craioveni cu flăcările care au făcut scrum trei afaceri, întrucât spaţiul fusese amenajat special pentru a fi închiriat de mai multe societăţi. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită, însă între cei afectaţi de incident se află şi Ionuţ Pârvulescu, consilier al primarului Craiovei, tipografia pe care acesta o avea în spaţiul respectiv fiind complet distrusă. Pompierii au demarat o anchetă pentru a stabili cauza producerii incendiului şi valoarea pagubelor provocate de flăcări.

Pompierii din cadrul ISU Dolj au fost solicitaţi ieri, puţin înaintea orei 12.00, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit din cartierul craiovean Bariera Vâlcii.

A fost trimisă iniţial o autospecială a Detaşamentului 1 Pompieri Craiova, urmată repede de alte două, întrucât flăcările se întindeau cu repeziciune, ajutate şi de vânt, iar în incintă erau multe materiale uşor inflamabile. Mai bine de două ore s-au luptat pompierii să stingă incendiul, fiind nevoiţi să decoperteze acoperişul halei, pentru a fi siguri că nu mai există pericolul reizbucnirii flăcărilor.

Jumătate din depozit, care aparţine SC Arta Mobilei SRL şi care fusese închiriat pe bucăţi mai multor societăţi, a fost distrus de flăcări, fiind afectaţi trei din cei cinci chiriaşi care împărţeau incinta. Unul dintre ei este Ionuţ Pârvulescu, consilier al primarului Craiovei, care avea o tipografie în zona respectivă.

„În urma incendiului au fost afectaţi aproximativ 400 de metri pătraţi din hala respectivă şi au ars materiale sportive moto, deşeuri de hârtie, furaje pentru păsări şi o tipografie. Este vorba despre trei din cele cinci societăţi care funcţionau în acel spaţiu. Urmează ca o echipă de specialişti să facă verificări pentru a stabili care a fost cauza producerii incendiului, iar chiriaşii să-şi evalueze pagubele, pentru că în acest moment nu ştim care este valoarea acestora”, ne-a declarat cpt. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.