Universitatea Craiova a deschis taraba cu fotbalişti olteni / Se duse şi Băluţă… la cehi

1
433

Deşi conducătorii clubului din Bănie au promis că vor ceda un singur jucător important pe sezon, după Vlad Screciu, a fost vândut şi decarul Alex Băluţă

Universitatea Craiova îşi umple conturile, dar în acelaşi timp goleşte tribunele, fiindcă lotul este din ce în ce mai slăbit, după câştigarea Cupei României. Deşi alb-albaştrii au început deja pregătirea pentru noul sezon şi au mai rămas doar 3 săptămâni până la Supercupa României, clubul din Bănie nu a transferat niciun jucător important, din contră a vândut doi fotbalişti olteni, unul care confirmase, inclusiv la echipa naţională, altul de mare perspectivă. Deşi le promiseseră fanilor că nu vor ceda decât un singur jucător pe sezon, conducătorii grupării din Bănie ori şi-au încălcat grav făgăduiala, ori nu-l considerau pe olteanul Vladimir Screciu, component al naţionalelor de juniori under 19 şi de tineret, un jucător important. Screciu (18 ani) a plecat în Belgia, la RC Genk, pentru 2 milioane de euro, iar peste două zile a venit rândul despărţirii de Alex Băluţă, vândut vicecampioanei Cehiei, Slavia Praga, pentru 2,6 milioane de euro, plus eventuale bonusuri de performanţă. Deşi Băluţă se afla la lotul naţional şi nu a jucat în meciul direct cu Slavia Praga, scor 0-4, care a inaugurat arena „Ion Oblemenco”, acesta le-a atras atenţia cehilor. Băluţă a semnat un contract pe 4 ani cu Slavia, urmând să încaseze 600.000 de euro pe sezon. Craiova a mai vândut un jucător la Praga, pe Bogdan Vătăjelu, dar la rivala Slaviei, Sparta, acolo unde mai evoluează alţi doi români, Niţă şi Stanciu. Este al patrulea jucător vândut de Universitatea Craiova într-un an şi jumătate, după Vătăjelu, Ivan şi Screciu, din vânzarea acestor patru fotbalişti clubul încasând aproximativ 9 milioane de euro. În 4 ani petrecuţţi la Universitatea, Băluţă a marcat 28 de goluri, ultimul sezon fiind de departe cel mai prolific, el reuşind să marcheze 17 goluri în campionat şi în Cupa României.

Clubul din Bănie a anunţat despărţirea de Băluţă printr-un comunicat: „După 10 zile de negocieri intense, clubul Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu formația Slavia Praga pentru transferul definitiv al căpitanului Alexandru Băluță. Alex, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai realizat la Știința, îți dorim mult succes și să fii un ambasador al Universității Craiova în Europa. Alexandru Băluță, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul echipei fanion a Olteniei, a îmbrăcat sfântul tricou alb-albastru în 141 de meciuri, reușind să marcheze 28 de goluri și să ofere 16 pase decisive. A bifat, în total, 10.314 minute, fiind pilonul echipei și unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai tribunelor din VulcanulDePeOblemenco. De asemenea, Alex a devenit și unul dintre jucătorii de bază ai echipei Naționale de fotbal a României. Format la Școala de Fotbal „Gică Popescu“, în fotbalul mare a debutat la Chindia Târgoviște, grupare pentru care a evoluat în 44 de meciuri marcând de 14 ori. În 2013 a semnat cu Viitorul Constanța. Are șase selecții la reprezentativa U17 a României, pentru care a marcat trei goluri. A debutat la echipa de tineret a țării pe 10 septembrie 2013, în meciul cu Muntenegru din campania de calificare la Campionatul European. A revenit în Bănie în iunie 2014.”

Băluţă a fost prezentat deja la Slavia. „Este o nouă provocare pentru mine, sunt foarte fericit că am ajuns aici. Sunt pregătit şi foarte motivat să readucem titlul în vitrina clubului” a declarat Băluţă, care va purta numărul 20 la echipa din capitala Cehiei. „În România aveam numărul 10, dar sper că îmi voi dubla şi rezultatele pe teren,iar acest număr îmi va aduce bucurii” a adăugat Băluţă. Slavia l-a prezentat pe site-ul oficial însă ca având 29 de ani, în timp ce Băluţă va împlini 25 de ani în septembrie.

1 COMENTARIU

  1. Nu e cazul sa fim răutăcioși….Screciu era un jucator de viitor nu era titular si nici important in momentul acesta asa ca ai noștri conducători si-au respectat cuvantul in legătura cu a vinde un jucator important pe an .. Screciu a prins o pista excepțională pentru varsta lui si cred ca oferta a fost de nerefuzat atat pentru el cat si pentru club …acum așteptăm un portar si 2-3 jucatori de câmp de valoare si totul o sa fie bine ..Hai Stiinta !

Comments are closed.