Peste 1170 de locuri disponibile la „Învăţământ dual”

0
342

 Zilele acestea, Inspectoratul  Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a prezentat tot ceea ce înseamnă, conform legislaţiei , înscrierea în învăţământul  „Profesional de Stat şi Tehnonologic”, cu substructura „Învăţământ dual”.  Putem vorbi de situaţia înscrierilor în aceste forme de educaţie:  conform centralizării, sunt întregistrate 1.174 de locuri disponibile, în 43 de clase, pentru ocuparea poziţiilor fiind, conform statisticii, 680 completate.

O situaţie ieşită din comun este la Liceul Special „Beethoven” din Craiova, unde sunt cereri , cu număr de 9, vorbim de înscriere, cu două clase, 24 de locuri. Una dintre unităţile de învământ preuniversitar cu rezultate este Liceul Tehnologic Auto din Craiova,  acolo unde locurile sunt aproximativ completate.

De asemenea,  la Colegiul Tehnic Energetic, au fost înregistrate completări la „Electrician,  aparate şi echipamente electrice şi energetice ”. Acolo unde va fi cazul, vorbim de toate instituţiile de învăţământ profesional şi tehnic, vor avea loc probe suplimentare, pentru departajarea candidaţilor.