“Dracii roşii”, nemiloşi cu magrebienii

0
540

Belgia – Tunisia este meciul cu cele mai multe goluri de la Mondialul rusesc, 7, depăşând partida de deschidere, Rusia – Arabia Saudită, cu 5 goluri. După ce au trecut lejer de Panama, deşi au marcat în repriza secundă, “Dracii roşii” n-au avut probleme nici cu Tunisia, la Moscova, de această dată desprinzându-se mai rapid. Hazard a fost faultat în careu în debutul jocului, transformându-şi uşor penalty-ul. Lukaku a majorat avantajul, lansat ideal de Mertens. Magrebienii au redus diferenţa dintr-o fază fixă, dar la pauză a fost 3-1. Lukaku a combinat cu Meunier la marginea careului şi a găsit apoi scăriţa în faţa portarului tunisian, egalându-l totodată, cu 4 goluri, pe Cristiano Ronaldo în fruntea topului marcatorilor la Mondial. După pauză, belgienii au continuat să facă spectacol, iar Hazard a reuşit dubla, profitând de assist-ul lui De Bruyne şi driblând portarul. Roberto Martinez şi-a permis să-şi odihnească şi vedetele pe final de meci. Intrat pentru ultima jumătate de oră, atacantul lui Chelsea, Micky Batshuayi, a ratat 4 uriaşe ocazii, şutând inclusiv în bară, dar a şi marcat, pentru 5-1, din cădere, speculând centrarea lui Tielemans. În ultimul minut, cel mai bun tunisian, Khazri, a mai redus din ecart, cu o reluare din mijlocul careului.

Belgia are 6 puncte şi este deja în optimi, urmat în grupă de Anglia, 3 puncte, iar Panama şi Tunisia sunt pe zero.

Belgia – Tunisia 5-2 (Hazard 6; 51, Lukaku 16; 45+3, Batshuayi 90 / Bronn 18, Khazri 90+3)

  • Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco – Mertens (Tielemans 86), R. Lukaku (Fellaini 59), E. Hazard (Batshuayi 68). Antrenor: Roberto Martinez.
  • Tunisia: Ben Mustapha – Bronn (Nagguez 24), Ben Yousseff (Benalouane 41), Meriah, Maalaoul – Khaoui, Skhiri, Sassi (Sliti 59) – Ben Yousef, Khazri, Badri. Antrenor: Nabil Maaloul.