Locuri libere în „grădiniţe” şi program prelungit pentru preşcolari

0
550

S-a terminat Evaluarea Naţională, urmează Bacalaureatul, dar mai vine ceva : este vorba de preşcolari, despre care se vorbeşte foarte puţin, însă au locul lor bine stabilit în procesul educaţional. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj vine în sprijinul copiilor şi, conform metodologiei stabilite de către Ministerul Educaţiei Naţionale, a pus la punct modalităţile de cuprindere a celor mici,  în anul şcolar 2017/2018, precum şi orarul pe perioada estivală la unităţile de învăţământ preşcolar, cu program prelungit.

gradinitaLuni, 26 iunie, va începe etapa a doua a înscrierii la grădiniţă, pentru copiii care au acest drept. „În perioada 8 – 19 mai, a avut loc reînscrierea copiilor, la grădiniţă, şi putem vorbi de peste 10.200. Între 22.05 – 16.06, s-a desfăşurat prima etapă de înscriere, când s-au introdus 3.285 de cereri, fiind admise 3.031. De luni, 26 iunie, va începe etapa a doua de înscriere, care va dura până pe 28 iulie, iar ultima fază, cea de ajustare, se va desfăşura între 31 iulie şi 31 august. În acest moment, putem vorbi de 2.612 de locuri libere (în Dolj) – 631 la „grupa mare”, 1.281 la „grupa mică”, 700 la „grupa mijlocie”. Cele mai multe locuri sunt la Grădiniţa cu Program Prelungit „Petrache Poenaru” (82), Grădiniţa cu Program Prelungit „ Tudor Vladimirescu” (81) „Căsuţa Fermecată” (69), „Paradisul Copiilor” (67). La polul opus se află unitatea din Botoşeşti – Paia (0), Grădiniţa „Fraţii Buzeşti (1)”, Grădiniţa cu Program Normal „Madona Dudu” (7), Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cîrcea (2), Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Craiova (1) etc. Oricum, îi asigurăm pe părinţi că niciun copil nu va rămâne neîscris”, a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Program de vară pentru cei mici

Vine perioada estivală şi preşcolarii trebuie să urmeze acelaşi program ca în cursul anului de învăţământ. În acest fel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a pus la punct un plan , în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru ca fiecare copil să beneficieze de educaţie şi pe perioada estivală. „În ceea ce priveşte prelungirea, pe perioad acestei veri a activităţii şcolare, s-au încheiat parteneriate între unităţile de învăţământ, asdtfel încît să fie acopertite toate cererile în perioada vacanţei. Se va face prin rotaţie, în aşa fel încât niciun cartier al Craiovei să nu rămână neacoperit, cu respectarea legislaţiei. În foarte sscurt timp, după semnarea tuturor actelor, vom publica şi lista cu Grădiniţel care vor asigura permanenţa în această vară ”, a mai spus Monica Sună.