La primul meci cu Mangia, Ştiinţa este învinsă cu 4-2 de rezervele lui ŢSKA Sofia

0
224

Universitatea Craiova a pierdut primul meci cu italianul Devis Mangia pe bancă, scor 2-4, în Austria, la Jenbach, cu rezervele formaţiei bulgare ŢSKA Sofia. Au marcat: Ivan (3, 20), respectiv Angelov (32), Kolev (38), Malinov (72), Simao (88).

Dacă pentru olteni a fogustavost primul joc de verificare, ŢSKA s-a aflat la al patrulea amical, toate câştigate, în precedentul trecând cu 2-1 de Zenit, formaţia lui Roberto Mancini. Contra Craiovei, antrenorul Stamen Belcev a schimbat complet echipa utilizată cu Zenit, introducând  doar pe final câţiva titulari, dar şi-a menajat vedetele.

Devis Mangia a folosit sistemul 4-2-3-1, cu surpriza Enache titular, dar puştiul nu a impresionat, cum nu a convins nici exprimarea Craiovei cu tehnicianul italian. Deşi au condus cu 2-0, alb-albaştrii au jucat pe contraatac în prima parte, când au avut în teren formula de bază şi au fost dominaţi clar în partea a doua, când au intrat şi la Craiova jucătorii de rezervă.

Andrei Ivan, care a păstrat banderola de căpitan, a avut o primă repriză productivă, cu două goluri şi o fază la care scăpase singur şi a fost semnalizat în ofsaid, deşi plecase cu vreo 5 metri din faţa ultimului fundaş. Atacantul de 20 de ani a deschis scorul în minutul 3, reluând de la 2 metri în poarta goală, după ce Bancu ratase ocazia iniţială. Ivan a marcat apoi singur cu portarul, ajutat de assist-ul lui Băluţă.

Craiova a testat un portar helveto-bosniac

Bulgarii au egalat până la pauză cu două şuturi pe direcţia lui Calancea, al doilea de la vreo 30 de metri, ambele respinse în propria poartă de goal-keeper-ul moldovean. În partea secundă, Craiova l-a testat pe portarul elveţian cu origini bosniace Miodrag Mitrovic, în vârstă de 26 de ani, care a mai evoluat la Chiasso, Locarno, (ambele în liga a II-a elveţiană), Krka (Slovenia) şi Bari (Serie B). Acesta a avut câteva intervenţii remarcabile, dar a primit golul din partea lui Malinov de la peste 30 de metri. Bulgarii şi-au concretizat dominarea din partea a doua prin reuşita lui Simao, după o fază ca la antrenament, în care puştii craioveni parcă  nici nu au ştiut unde este mingea.

Înaintea meciului, bulgarii Craiovei, Popov, Zlatinski şi Dimitrov, dar şi francezul Barthe, care a evoluat mai mute sezoane la Ludogoreţ, s-au fotografiat alături de foşti coechipier din campionatul bulgar.

Pentru Universitatea Craiova au jucat: Calancea (46 Mitrovic) – Dimitrov(46 Vlădoiu), Kelic (46 Screciu), Barthe (46 Popov), Briceag (46 Petre) – Mateiu (46 Buzan), Enache (46 Drăghici) – Gustavo (46 Bârzan), Băluţă (46 Al. Popescu), Bancu (46 Burlacu) – Ivan (46 Jurj).

La ŢSKA Sofia au evoluat: Kitanov (67 Petrov) – Atanasov, Manolev (46 Chorbadzhiyski 76 Antonov), Dulgerov (72 Bodurov), Georgiev – Ruben Pinto (46 Malinov), Kolev (80 Pinto), Angelov, Despodov (57 Nedialkov) – Kuhlman (72 Simao), Kubemba (72 Mercado).

Foto: csuc.ro