Iohannis l-a asigurat pe Macron că România este stabilă

0
192

presedinte“Am avut o primă întâlnire aşezată, bilaterală, cu preşedintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală, şi în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detaşarea muncitorilor”, a afirmat Iohannis, care s-a întâlnit cu Macron, vineri dimineaţă, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

Totodată, Iohannis a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

“Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de preşedintele Macron să fie deschis şi pentru alţii, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv şi suntem interesaţi să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună”, a arătat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că a discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, despre situaţia politică de la Bucureşti, asigurându-l că “România este stabilă”.

Întrebat dacă a discutat cu Macron despre situaţia politică de la Bucureşti, Iohannis a răspuns: “Foarte pe scurt. Eu îi asigur pe toţi cu care mă întâlnesc că România este stabilă şi, chiar dacă în momentul de faţă se lucrează la formarea unui nou Guvern, nu afectează procesele în care este implicată România”.

De asemenea, chestionat dacă a primit întrebări legate de stabilitatea din ţară, şeful statului a precizat: “Aceste teme le abordez de la mine, fiindcă e important să spun partenerilor de discuţii că suntem o ţară stabilă, nu e o problemă dacă se schimbă Guvernul”.