Euro under 21 – Anglia este în semifinale, Slovacia mai speră

0
202

La Euro 21 din  Polonia, Anglia a învins echipa gazdă, Polonia cu 3-0, la fel ca Slovacia pe Suedia, în ultimele meciuri ale grupei A.  După această victorie, englezii s-au calificat în semifinale, cu 7 puncte. Pentru britanici antrenaţi de A. Boothroyd au marcat: Grey (5), Murphy (68) şi Baker (89 – penalty).

Slovacii au trimis acasă deţinătoarea trofeului, Suedia, dar aşteaptă meciurile din celelalte grupe pentru a vedea dacă se califică. La acest turneu final se califică ocupantele primului loc din cele 3 grupe şi echipa de pe locul secund clasată cel mai bine. Slovacia este revelaţia turneului. În ultima partidă din Grupa A, selecţionata lui Pavel Hapal s-a impus a încă din primele 22 de minute. Chrien a deschis scorul cu capul, la o eroare a defensivei suedeze, iar Mihalik a majorat avantajul.  În căutare de golaveraj, pentru a spera să fie echipa de pe locul secund care merge în semifinale, Slovacia a forţat şi golul de 3-0 a venit în partea secundă, de la Şatka a tras plasat de la marginea careului.

Clasament: 1. Anglia 7p, 2. Slovacia 6p (golaveraj +3), 3. Suedia 2p, 4. Polonia 1p.

Astăzi, la Campionatul European U21: Serbia – Spania ( ora 21:45, Digi Sport 1) şi Macedonia – Portugalia (ora 21:45, Digi Sport 2).

În semifinale s-au calificat până acum Spania şi Anglia.