Doi tineri de 15 ani, înecaţi într-un lac din Segarcea

0
338

O tragedie de proporţii s-a petrecut, miercuri după-amiază, în oraşul Segarcea. Doi adolescenţi în vârstă de 15 ani, colegi de clasă, au pierit înecaţi într-un lac situat în apropierea Gării din localitate. Veniseră acolo la scăldat împreună cu alţi prieteni şi colegi, fericiţi că scăpaseră de proba de la matematică a Evaluării Naţionale, deşi lacul nu este amenajat. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, a tras un semnal de alarmă şi a insistat pentru evitarea scăldatului în locuri care nu sunt amenajate, pentru că apar astfel de incidente nefericite şi, oricât de buni sunt scafandrii unităţii, în cele mai multe situaţii nu se mai poate face nimic.

pagina unuDoi adolescenţi de 15 ani, Alexandru şi Marinel, colegi în clasa a VIII-a la Școala din oraşul Segarcea, împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, au plecat, miercuri după-amiază, la scăldat, într-un lac situat în apropierea Gării din oraşul Segarcea. Cei doi dăduseră proba de matematică la Evaluarea Naţională şi voiau să sărbătorească. Au intrat şi au ieşit din apă de mai multe ori, însă, la un moment dat, prietenii lor au observat că lipsesc. Au început să strige speriaţi, cineva i-a auzit şi a sunat pe 112, iar în scurt timp, la faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul Segarcea. Au pornit către lac şi echipaje din Craiova, scafandrii, ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD. Între timp, pompierii din Segarcea au reuşit să recupereze trupul unuia dintre tineri, care era mai aproape de mal, l-au scos pe marginea apei şi, imediat, au fost demarate manevre de resuscitare. Zeci de minute au încercat să-l readucă la viaţă pe adolescent, însă, din nefericire, fără nici un rezultat, astfel că, în cele din urmă s-a declarat decesul. În tot acest timp, alte cadre ale ISU Dolj, şi scafandrii, îl căutau pe cel de-al doilea băiat. L-au găsit, în cele din urmă, fiind scos şi el pe malul lacului. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate nici în cazul său. Cadavrele au fost ridicate şi transportate la morgă, pentru efectuarea autopsiilor.

inecat 3În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată ieri, la sediul ISU Dolj, comandantul unităţii, col. Constantin Florea a ţinut să facă un apel către toţi locuitorii judeţului să nu se mai scalde în locuri neamenjate pentru că se pot produce tragedii de acest fel: „Pot să vă spun că avem o echipă de scafandri foarte bună, dar nu poate face minuni. Când sunt chemaţi ei, de obicei este prea târziu. Tocmai de aceea, insistăm şi facem un apel ca cetăţenii să nu se mai scalde în locuri neamenajate. Știm că vara este abia la început şi temperaturile sunt deja foarte mari, şi vor fi cam tot aşa. Dar Jiul este periculos şi înşelător, ca şi bălţile şi lacurile de prin judeţ, iar asemenea tragedii se pot produce oricând”.