Fifor: Nu am avut o discuţie oficială pentru preluarea portofoliului Transporturilor

0
68

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat, ieri, că nu a avut “o discuţie oficială” referitoare la preluarea portofoliului Transporturilor, dar că o astfel de propunere “ar fi onorantă pentru orice membru al Parlamentului şi al partidului”. “O astfel de propunere este onorantă pentru orice membru al Parlamentului, pentru orice membru al partidului nostru. Este un lucru pe care, probabil, fiecare politician şi l-ar dori în carieră. Acum, deocamdată, discutăm pur speculativ, de aceea am avut şi rugămintea să vedem cum evoluează lucrurile şi după aceea o să facem o discuţie”, a declarat Fifor.

Senatorul a precizat că ultima sa discuţie cu premierul Ponta a fost la momentul moţiunii de cenzură, “pe un subiect diferit” de o eventuală propunere pentru preluarea acestui minister. Totuşi, senatorul a explicat că experienţa sa “destul de bogată în administraţie” îl recomandă pentru postul de ministru al Transporturilor. “Eu cred că am o experienţă destul de bogată în administraţie, fie că discutăm de administraţia locală, fie că discutăm de administraţie centrală, sunt un om care a lucrat în zona guvernamentală, dar haideţi să facem o discuţie aplicată când avem un motiv să o facem”, a spus Fifor

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat agenţiei Mediafax surse guvernamentale. Fifor este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.