Man City, campioana Angliei, după un final dramatic de sezon

0
490

Final antologic de sezon în Anglia, cu dramatism şi suspans în exces. În ultima rundă, Manchester City avea de apărat punctul avans faţă de Liverpool, în lupta la titlu, dar “cetăţenii” erau conduşi cu 2-0 acasă de Aston Villa, cu un sfert de oră înainte de finalul meciului şi al sezonului. Pe Anfield era 1-1, în Liverpool – Wolverhampton, iar “cormoranii” aveau nevoie de un gol pentru a se încorona, în timp ce oamenilor lui Guardiola le trebuiau 3 goluri. Pe care aveau să le şi marcheze, în decurs de numai 5 minute. Venit de pe bancă, Gundogan, jucătorul “creat” de Jurgen Klopp la Dortmund, şi care o va părăsi pe City în vara aceasta, a reuşit o dublă de senzaţie, iar Rodri a adăugat şi el un gol. Dincolo, Klopp apela disperat la Salah pentru a se desprinde de “lupi”, dar bucuria era umbrită de remontada fabuluoasă de pe “Etihad”. Povestea carierei lui Klopp: trofee sau promovări pierdute in extremis, la un gol, la un punct, la o eroare…

În schimb, Man City şi Guardiola ajung la 4 titluri cucerite în ultimii 5 ani, iar revenirea incredibilă cu Aston Villa a adus aminte de cea de la titlul de acum un deceniu. În ultima rundă din 2012, City, cu Mancini pe bancă, era condusă cu 2-1 de QPR în minutul 90, dar Dzeko şi Aguero marcau în prelungiri şi “cetăţenii” îi lua faţa, la potou, rivalei Man United.

După ce s-a tras linie în acest sezon, Manchester City, Liverpool, Chelsea şi Tottenham vor juca în grupele Ligii Campionilor, Arsenal şi Manchester United vor evolua în grupele Ligii Europa, iar West Ham va participa în play-off-ul Conference League. Au retrogradat Burnley, Watford şi Norwich City. Au promovat Fulham şi Bournemouth, iar echipa care va completa Premier League în campionatul următor se va decide între Huddersfield şi Nottingham Forrest.

Rezultatele ultimei etape:

Rezultatele de duminică din Premier League: Arsenal – Everton 5-1, Brentford – Leeds United 1-2, Brighton – West Ham 3-1, Burnley – Newcastle 1-2, Chelsea – Watford 2-1, Crystal Palace – Manchester United 1-0, Leicester – Southampton 4-1, Liverpool – Wolverhampton 3-1, Manchester City – Aston Villa 3-2, Norwich – Tottenham 0-5.