Expoziția „Open Patterns”, la Galeria ElectroPutere

0
133

Galeria ElectroPutere – care își va desfășura activitatea, de-acum înainte, în incinta Teatrului Național „Marin Sorescu” – anunță că își continuă seria de expoziții inițiate în 2016, dedicate conceptului de repetiție în arta vizuală contemporană. Mâine, 24 mai, ora 20.00, va fi vernisată expoziția „Open Patterns”, care „propune un exercițiu artistic și meditativ din perspectiva a trei tipuri de producție artistică ce au la bază tema repetiției inspirată din sfera realității digitale și ingineriei tehnologice”, precizează organizatorii.

Își prezintă trei tineri artiști craioveni. Este vorba despre Roberta Curcă (n. 1991) – în prezent doctorandă în studii culturale la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din București și cercetător doctorand la Roma; Tudor Ciurescu (n. 1996) – artist vizual și student la Ecole Cantonale D’Art Lausanne, Elveția, cu studii în Silicon Valley (USA) și la Centrul de Cercetări Științifice din Trieste, Italia; Taietzel Ticalos (n. 1986) – o artistă vizuală stabilită în București și Berlin.

Galeria ElectroPutere are scopul de a oferi o serie de programe și activități publice care explorează arta și rolul acesteia în societate. „Galeria este concepută ca un spațiu ce sprijină producția și expunerea de artă contemporană și experimente artistice. Cu o platformă a cărei agendă reflectă deschidere, Galeria ElectroPutere își propune să promoveze și să chestioneze producția artistică actuală, a noilor generații de artiști și să abordeze teme relevante din punct de vedere social și politic”, se precizează într-un comunicat de presă.