PNL Dolj sărbătorește 143 de ani de la înființarea partidului

0
349

Partidul Naţional Liberal a fost oficial fondat la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Alexandru.G. Golescu, Ghe. Vernescu, Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

Cu ocazia aniversării a 143 de ani de la înființarea Partidului Naţional Liberal, organizaţia doljeană a formațiunii politice vă invită să participaţi la Conferinţa “143 de ani de liberalism în slujba României”,  eveniment ce se va desfăşura joi, 24.05.2018, la Hotel Europeca (str Pietăţii, nr 9-11-13), cu începere de la ora 18:00, în cadrul căruia vor fi susţinute prelegeri pe teme istorice, educative şi culturale.

Evenimentul va fi precedat, de la ora 17:00, de întâlnirea Comisiei de Cultură a PNL Dolj cu numeroşi reprezentanţi ai mediului cultural-artistic din Craiova.

Considerăm că este datoria actualei generaţii să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Naţional Liberal, să le îmbogăţească aducându-le în actualitate şi să le transmită mai departe noilor generaţii, reafirmând ataşamentul faţă de valorile patriotismului şi faţă de o Românie care îşi respectă patrimoniul istoric şi valorile tradiţionale.

Ştefan Stoica, preşedinte PNL Dolj