Grupul Iridex, responsabil pentru gunoiul din tot judeţul !

0
1304

La Consiliul Judeţean Dolj, s-a semnat ieri, contractul privind concesionarea colectării şi transportului deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri în judeţul Dolj, între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deşeurilor ECODOLJ şi Iridex Group Salubrizare SRL – Iridex Group Import Export, acesta fiind operatorul judeţean de salubrizare. Contractul are o valoare de 250.652.467, 44 lei fără TVA şi vizează în principal derularea în localităţile judeţului Dolj, membre ale ADI ECODOLJ a următoarelor servicii : colectarea separată şi transportul deşeurilor menajere, reciclabile şi biodegradabile; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public şi nu în ultimul rând, operarea – administrarea staţiei de transfer şi sortare Goicea.

Pentru început grupul Iridex va prelua doar deşeurile din judeţ, rămând ca peste circa un an să se ocupe şi de cele din Craiova. Motivul este că infrastructura privind containerele îngropate nu este încă finalizată. Cu alte cuvinte, activitatea de colectare şi transport deşeuri a operatorului judeţean de salubrizare în aria administartiv – teritorială a municipiului Craiova va începe ulterior finalizării acestei investiţii. obiectivul proiectului SMID este acela de a reliza un sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul întregului judeţ, în scopul  conformării cu obligaţiile asumate prin Tratatul de Aderare şi obiectivele stabilite în cadrul POS Mediu.

„Astăzi putem să spunem că am ajuns în faza finală”

„Contractul pe care îl semnăm astăzi ( n.r ieri) face parte din proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj” implementat de către Consiliul Judeţean Dolj cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin contractul de finanţare încheiat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, cu o valoare totală de aproximativ 54 milioane de euro, inclusiv TVA, proiect major supus aprobării Comisiei Europene şi fazat în cadrul POIM 2013 – 2020. Am avut şi proiecte mai mari ca acesta şi mă refer la Masterplanul de Apă, 185 milioane de euro, dar acest proiect a fost manageriat de la început, până la sfârşit de către salariaţii Consiliului Judeţean.  Şi de aceia tot ce a însemnat circa 9-10 licitaţii, toţi aceşti ani în care ne-am luptat şi cu forţe din interior şi cu forţe din exterior, pentru că a fost un proiect major şi care as fost supravegheat direct de către Comisia Europeană, astăzi putem să spunem că am ajuns în faza finală. Semnăm acest contract astăzi, semnăm puţin cu inima strânsă, pentru că acest contract cuprinde şi municipiului Craiova, însă Craiova nu are încă terminată partea cu containerele îngropate, adică, o investiţie de 8 milioane de euro, care este în curs de desfşurare şi când va fi gata va fi preluată de către partenerii noştri – grupului Iridex”, a precizat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

La eveniment de semnare a contractului au mai luat parte : Cosmin Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj; Adela Plăcintescu, director ADI ECODOLJ şi cei doi reprezentanţi ai grupului Iridex – Corneliu Pascu, preşedinte şi Dan Tiberiu Anghel  – director general. Conducerea Iridex a precizat că numărul de angajaţi pe care îi va avea grupului la nivelul judeţului Dolj, pentru realizarea acestor activităţi va fi în jur de 300.