Arestat pentru furt din locuinţă

0
467

arestatUn bărbat de 30 de ani, din comuna Coşoveni, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ieri după-amiază, în baza mandatului emis pe numele său de Judecătoria Craiova, pentru furt calificat. Bărbatul, Marius Bogdan Ianîcu, cunoscut al poliţiştilor pentru comiterea de furturi din locuinţe, a fost găsit într-un taxi oprit pe 21 mai, în jurul orei 2.30, de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, pe D.N. 6, în localitatea Leu, pentru un control de rutină.

Poliţiştii i-au făcut un control corporal şi au găsit la el un telefon mobil şi suma de 1.000 lei, despre care acesta a declarat că îi aparţin. Totodată, în autoturism, poliţiştii au găsit o cagulă, fapt care le-au trezit suspiciuni. L-au lăsat să plece, însă câteva ore mai târziu, pe 21 mai, în jurul orei 10.00, lucrătorii Postului de Poliţie Leu au fost sesizaţi de Ștefan C., din comuna Leu, că, în noaptea de 20/21.05.2017, autori necunoscuţi au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras suma de 1000 lei. Poliţiştii l-au „săltat” pe Ianîcu, iar în baza probatoriului administrat, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de el sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

„Cel în cauză a fost reţinut, fiind introdus, pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Dolj. Astăzi (n.r. – ieri) a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de Judecătoria Craiova, care a emis pe numele bărbatului mandat pe o perioadă de 30 de zile”, ne-a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.