Ajut-o pe Daria să se facă bine!

0
40

La numai 6 ani Daria a fost diagnosticată cu chist cerebral, şi pentru a se face bine micuţa are nevoie de o operaţie urgentă în străinătate care costă 40.000 de euro. Daria este o fetiţă perfect normală pentru vârsta ei. Se uită la desene animate, colorează cărţile cu personajele ei preferate şi cântă la pian – marea ei pasiune.  Chiar a participat la mai multe spectacole pentru copii, organizate de Filarmonica “Oltenia”

Problemele, care aveau să anunţe tragicul diagnostic, au apărut în jurul vârstei de doi ani şi jumătate. Atunci, fetiţa a căzut pe spate în timp ce alerga, izbindu-se puternic cu capul de ciment. La vremea aceea nu a prezentat niciun simptom, primele semne apărând abia după 18 luni de la nefericita întâmplare.

“Am făcut foarte multe analize, însă rezultatul era acelaşi: fata e perfect sănătoasă. Inima mea de mamă nu putea crede că nu se întâmplă nimic, motiv pentru care, după ce am mers la mai mulţi medici pediatri, fără niciun rezultat viabil, am decis să cer un RMN pentru Daria. După aflarea diagnosticului, am căutat soluţii. Ultima dată am trimis analizele în Franţa, la o clinică. Am primit răspuns că acest chist poate fi operat, şansa de supravieţuire fiind foarte mare. Acesta este şi motivul pentru care am decis să o operăm în străinătate. Am avea nevoie de circa 40.000 de euro pentru a putea s-o salvăm pe Daria. E o sumă mare pentru noi, din acest motiv am decis să apelăm la bunăvoinţa craiovenilor. Pentru Daria, fetiţa mea, vă rog, ajutaţi-ne!”, spune Ştefania Negrea, mama micuţei.

“Totul, pentru ca Daria să-si recapete zâmbetul”

Pentru a veni în sprijinul Dariei, Grădiniţa cu program prelungit “Eden” din Craiova Craiova în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Palatul Copiilor Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Asociaţia „Club Arti”, organizează astăzi spectacolul umanitar “Un suflet de copil – Daria ”, care se desfăşoară în Piaţa Mihai Viteazul în intervalul orar 17.00-19.00. “Campania vizează strângerea de fonduri pentru Daria Negrea, o fetiţă de şase ani, care are nevoie de 40.000 de euro pentru efectuarea unei operaţii de extirpare a unui chist arahnoidian de fosă posterioară. Totul, pentru ca Daria să-si recapete zâmbetul…un surâs ce-i conturează perfect gropiţele din obraji şi o fac fermecatoare de-a dreptul. Din pacate, nu este suficient. Este nevoie de ajutorul fiecaruia dintre noi. Din puţin, putem face împreună, mult. Mai ales că, este o lupta contracronometru, calculată în cea mai urâtă unitate de măsură, banii…  Forţa unei comunităţi care încearcă să ajute este incredibil de mare. Este un apel disperat la viaţă, la sufletul fiecarui român cu inimă. Viaţa este raportul perfect între emoţie, tristeţe şi bucurie. Sentimente ce ne fac oameni şi ne dau putere… puterea de a merge mai departe. Să o ajutăm pe Daria să-şi recâştige dreptul de a trăi”, sună apelul organizatorilor spectacolului umanitar “Un suflet de copil – Daria”.

 

Ajut-o pe Daria! O donaţie oricât de mică reprezintă un gest uriaş! Titular de cont: Ştefania Marinela Negrea, deschis la BRD Sucursala Craiova. IBAN: RO009BRDE170SV96382181700

Spectacolul umanitar “Un suflet de copi – Daria” este organizat în parteneriat cu mai multe unităţi de învăţământ din Craiova. Este vorba de: Grădiniţa “Pinocchio”, Grădiniţa “Castelul fermecat”, Grădiniţa Podari, Grădiniţa “Floare albastră”, Grădiniţa “Nicolae Romanescu”, Grădiniţa “Floarea soarelui”, Grădiniţa “Traian Demetrescu”, Grădiniţa “Phoenix”, Grădiniţa “Paradisul copiilor”, Grădiniţa “Căsuţa cu poveşti”, Grădiniţa “Curcubeul copilăriei”, Grădiniţa “Sfănta Lucia”, Grădiniţa “Elena Farago”, Grădiniţa “Floare de colţ”, Grădiniţa “Căsuţa fermecată”, Grădiniţa “Căsuţa cu pitici”, Grădiniţa “Luceafărul”, Grădiniţa “Dumbrava minunată”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, Liceul Teoretic “Henri Coandă” Palatul Copiilor, Asociaţia “Club Arti”.