La Aeroport Internațional Craiova s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a Terminalului Sosiri

0
807
Conducerea Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile – președinte CJ Dolj, Mihai Neațu și Antonie Solomon – vicepreședinți, și Cosmin Durle – administrator public au analizat astăzi, stadiul lucrărilor la două dintre obiectivele din subordinea Consiliului Județean Dolj, Aeroportul Internațional Craiova și Parcul Industrial High-Tech Craiova. La Aeroport s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare și extindere a Terminalului Sosiri. “Am verificat astăzi stadiul lucrărilor la două dintre obiectivele din subordinea Consiliului Județean Dolj, Aeroportul Internațional Craiova și Parcul Industrial High-Tech Craiova. O veste bună este aceea că astăzi am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Terminalul Sosiri din cadrul aeroportului. În acest timp, lucrările la Terminalul Plecări au ajuns la 80% din proiect, astfel că vor fi gata în următoarele luni. Lucrările se află în grafic și pe șantierul de extindere a aeroportului, astfel că suntem încrezători că proiectul se va finaliza fără nicio zi de întârziere”, a precizat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.
         Proiecția investițională la  Parcul Industrial High-Tech se ridică la aproape 29 milioane de euro și vizează crearea a peste 2500 de locuri de muncă. În acest moment, procentul de ocupare al parcului este de 100% și este asigurat de 48 de societăți comerciale care își desfășoară activitatea pe aproape 25 ha. “Aici este nevoie de investiții pe care Consiliul Județean și le asumă în viitorul apropiat. Amenajarea și asfaltarea drumurilor interioare se află pe lista priorităților. De asemenea, se dorește construirea unui Centru de Afaceri High-Tech care să asigure spațiile de birouri pentru societatea care administrează parcul și pentru rezidenți, dar și spații expoziționale”, a mai spus șeful administrației județene.