Liga I ar putea continua în Antalya

0
519

Sunt şanse mari ca Liga I să se încheie în Antalya. Echipele din Liga I vor să fie sigure că pot termina acest sezon, motivele fiind clare: continuitatea competiţiilor în sine, deciderea premianţilor şi a pierzătorilor pe teren, respectarea termenului impus de UEFA (20 iulie) pentru anunţarea echipelor participante în cupele europene, dar mai ales pentru încasarea ultimei tranşe pe acest an din drepturile TV, care a devenit extrem de necesară, în condiţiile crizei.

Iar pentru a fi sigure că pot duce la bun sfârşit această ediţie, respectiv cu toate cele 14 echipe, care să dispute toate partidele prevăzute în contractul cu deţinătorul de drepturi TV, cluburile au luat în calcul, la videoconferinţa organizată de LPF, ca ultimele 8 etape din play-off şi cele 12 runde rămase din play-out să se dispute în Turcia, respectiv în zona Antalya, unde de obicei îşi efectuează stagiul de pregătire de iarnă formaţiile din România. Iar propunerea este agreată de majoritatea formaţiilor. Iată motivele pe care le-au invocat şi le-au discutat reprezentanţii echipelor din Liga I, pentru mutarea campionatului în Antalya.

– În Turcia starea de urgenţă a fost ridicată, în timp ce în România este în vigoare până cel puţin la 15 mai. Echipele pot pleca în curând în Antalya, fără a mai aştepta data de 15 mai, iar campionatul ar reîncepe mai devreme, după 3-4 săptămâni de pregătire.

– Tot lotul, inclusiv staff-ul stau în acelaşi loc, în resorturi, pericolul infectării fiind redus.

– Antalya este o zonă considerată sigură, neafectată nici de coronavirus şi nici de anumite  incidente, prezente în alte zone ale Turciei.

– Deşi ne apropiem de vârful de sezon în Antalya, preţurile nu au crescut, în condiţiile în care turismul a fost blocat de pandemie, multe din pachetele all-inclusive pentru această perioadă fiind anulate, aşadar locuri există suficiente în resorturi.

– Meciurile nu s-ar fi disputat cu spectatori nici în România, aşa că nu este o problemă din acest punct de vedere.

– Majoritatea echipelor din Liga I nu au bază proprie de pregătire, care este neapărat necesară în condiţiile pandemiei de coronavirus, chiar şi după ieşirea din starea de urgenţă.

– Meciurile s-ar organiza mult mai uşor în condiţiile excelente oferite de Antalya, cu baze de pregătire şi terenuri de cel mai înalt nivel.

– Se pot organiza şi meciuri amicale înainte de continuarea campionatului şi a Cupei României, echipele din play-off urmând să le întâlnească pe cele din play-out.

– Televiziunile încurajează şi ele această variantă, ba chiar au sugerat-o, meciurile de fotbal în această perioadă asigurând un rating şi mai mare decât înainte, unele posturi achiziţionând chiar meciuri din Belarus, unicul campionat din Europa care nu s-a întrerupt.