Săptămâna baschetului în Bănie

0
165
SCMU Craiova joacă primele meciuri din play-off contra Timişoarei, miercuri şi vineri, de la ora 18.30, în Sala Polivalentă
Nicio victorie nu are Craiova în istoria participărilor sale în play-off-ul Ligii Naţionale masculine de baschet. Au fost patru participări, toate terminate cu eşecuri în minimum de jocuri, contra echipelor: Gaz Metan Mediaş, CSM Oradea, BC Mureş şi CSU Sibiu. În acest sezon însă aşteptările sunt mari, şi nu doar pentru un succes în premieră, ci pentru o calificare în semifinale. Deşi echipa lui Aco Todorov a făcut un sezon remarcabil, fanii nu s-au înghesuit la Polivalentă, media spectatorilor fiind mult sub cea din anii precedenţi. Totuşi, pentru play-off publicul este chemat să-şi susţină echipa în tentativa de a atinge semifinalele. Meciurile cu BC Timişoara sunt programate miercuri şi vineri, de la orele 18.30, iar intrarea costă 10 lei. De asemenea, pe pagina de facebook SCM U Craiova Baschet a fost lansat un concurs cu premii pentru fani, iar cei care distribuie fotografia afişului cu meciurile din play-off pot câştiga invitaţii la Polivalentă pentru aceste partide. Câştigătorul concursului, respectiv cel care va primi cele mai multe like-uri, va primi un echipament complet de joc din partea baschetbaliştilor. Miercuri se vor împărţi premiile. Duelul se desfăşoară pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, echipa din Bănie având avantajul terenului propriu în 3 dintre dispute, dacă va fi cazul disputării tuturor jocurilor.
Troupe: „Nu ne gândim doar la prima victorie, ci la calificarea în semifinale”
Căpitanul Craiovei, Porter Troupe, a prefaţat astfel duelurile cu Timişoara: „Este cea mai importantă perioadă a anului, ne-am pregătit tot sezonul pentru aceste meciuri şi vom da totul pentru calificare. Avem mare nevoie de public, fiindcă fanii craioveni ştiu cum să pună mare presiune pe adversari şi ne pot ajuta enorm. Suntem conştienţi că până acum Craiova nu are nicio victorie în play-off, dar acum suntem o echipă nouă, cu alte pretenţii. Nu ne gândim numai la o singură victorie, ci la 3, dar pentru a le obţine trebuie să facem primul pas. Nu e uşor să câştigi de multe ori împotriva aceluiaşi adversar, fiindcă după un eşec orice echipă se mobilizează şi mai mult, are o motivaţie superioară la următoarea întâlnire directă”.
Amedeo Casale a declarat: „Aşteptăm de ceva timp aceste partide şi ne dorim ca publicul, care nu a mai fost prezent la sală în ultima perioadă, să vină din nou alături de noi, fiindcă avem nevoie de sprijinul spectatorilor în această fază. Vrem să terminăm seria după 3 meciuri dacă se poate, dar nu va fi uşor. Play-off-ul este diferit de restul sezonului, se joacă alt baschet, dar noi vom intra decişi să câştigăm din primul minut”.
Igor Mijajlovic a spus: „În astfel de meciuri contează orice coş, orice recuperare, orice decizie, dar noi suntem mobilizaţi şi abordăm cu încredere aceste partide. Sperăm ca lumea să ne susţină în număr mare, atunci când meciul este strâns fanii ne pot ajuta mult. Cunoaştem bine adversarul, am jucat de 4 ori împotriva Timişoarei, în general există echilibru între echipele din play-off, nu sunt diferenţe mari de valoare. Vrem să câştigăm ca o echipă, nu punem accent pe lucrurile individuale”. Jason Boone a adăugat: „Va fi o adevărată aventură pentru noi acest play-off, abia aşteptăm. Teoretic, ai nevoie de 9 victorii pentru a deveni campion, dar noi nu ne gândim decât la primul meci, trebuie să luăm lucrurile pas cu pas şi vom vedea unde ne vom opri”.