Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

0
336

„Celebrăm această zi importantă într-un context marcat de multiple și profunde semnificații, care ne reamintesc misiunea crucială pe care militarii români au îndeplinit-o, de-a lungul secolelor, în slujba țării, servind cu abnegație interesele ei cele mai prețioase.

Mâine se vor împlini 142 de ani de la izbucnirea Războiului ruso-turc, la capătul căruia, prin lupta și sacrificiile ostașilor, România își dobândea independența și, ca o recunoaștere a uriașei lor contribuții, titlul de veteran de război era consfințit prin înalt decret regal. Iar anul acesta vom comemora opt decenii de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în care dumneavoastră, cei pe care îi onorăm astăzi, ați apărat cu arma în mână valorile sacre pe care se întemeia viitorul României, valorile unității, suveranității și libertății.

Stimați veterani, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, permiteți-mi să vă asigur, încă o dată, de respectul și de întreaga noastră admirație, adresându-vă totodată calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii alături de cei dragi.“