Ambasadorul Marii Britanii în România vizitează Muzeul Olteniei

0
192

Muzeul Olteniei, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj și în parteneriat cu Serviciul Județean Dolj al Arhivelor Naționale, vor vernisa mâine, 24 aprilie, ora 9.00, la sediul Secției de Istorie-Arheologie (strada „Madona Dudu” nr. 14), în prezența Excelenței Sale, Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, expoziția „Interferențe istorice româno-britanice în Oltenia”.

«Organizarea expoziției „Interferențe istorice româno-britanice în Oltenia și vizita Excelenței Sale, domnul Paul Brummell, se desfășoară în contextul campaniei de diplomație culturală #BritainInRomania, care se află la cel de-al doilea an de derulare și prin care se urmărește promovarea legăturilor bilaterale, de-a lungul istoriei,  dintre Marea Britanie și România», se precizează într-un comunicat de presă al muzeului. Vernisajul expoziției include discursul înaltului oaspete, urmat de vizitarea expozițiilor Secției de Istorie-Arheologie: Oltenia Preistorică, Redescoperă Istoria și Oltenia Rediviva.

Publicul vizitator va avea ocazia să admire, cu acest prilej, documente, corespondență, ilustrate, carte veche și fotografii. Figura centrală a expoziției este reprezentată de Nicolae Titulescu, personalitate remarcabilă a Olteniei, fost ministru plenipotențiar și trimis extraordinar al României la Londra, în anul 1921. „Discursul expozițional își propune să evidențieze legăturile istorice dintre cele două state și să releve existența unei Agenții Consulare a Marii Britanii în  Mica Valahie, cu sediul la Craiova”, se mai precizează în comunicat.