Mogoşanu: „Va fi presiune mare pe noi la Voluntari”

0
271

Universitatea Craiova a strâns doar 1 punct în ultimele 3 etape şi va avea în poartă un junior cu Voluntariul, la meciul care va inaugura arena „Anghel Iordănescu”

Universitatea Craiova va fi adversara Voluntariului la meciul care va inaugura arena „Anghel Iordănescu” din localitatea ilfoveană, luni, de la ora 17.30, iar antrenorul oltenilor, Daniel Mogoşanu, spune că va exista o presiune specială asupra jucătorilor săi, ţinând cont de conjunctură. „Ne aşteptăm să fie o atmosferă specială la Voluntari, fiind vorba de inaugurarea stadionului din localitate, va fi o presiune mare asupra noastră pusă atât de public, cât şi de echipa adversă. Nu trebuie să ne ghidăm după meciul din tur, când am câştigat clar, fiindcă acum datele partidei sunt altele, va fi foarte greu cu Voluntariul, mai ales că noi venim după o perioadă nefastă, cu un singur punct obţinut în trei meciuri. Forma slabă pe care o parcurgem a fost reflectată de rezultatele modeste din ultima vreme. În plus, pentru acest meci avem probleme de lot, portarul titular, Straton, este accidentat, Kay este suspendat, iar Mateiu nu este recuperat. Sper ca jucătorii care au cochetat cu echipa naţională să dea un randament foarte bun în acest meci, mai ales că va fi prezent probabil şi selecţionerul Anghel Iordănescu. Clasamentul play-out-ului s-a strâns foarte mult, aproape orice echipă poate retrograda, la fel cum poate şi  prinde locul 7” a spus Mogoşanu.

Mogoşanu: „Doar eu fac echipa, nu primesc indicaţii”

Tehnicianul pretinde că la Craiova doar el are responsabilitatea de a compune primul „unsprezece” şi de efectua schimbări, fără intervenţia patronului sau a altor oficiali, adăugând că nici nu e greu de anticipat echipa pe care o alcătuieşte, întrucât lotul este foarte restrâns: „Lucrurile sunt foarte clare, nu intervine nimeni peste mine, eu am responsabilitatea echipei şi a rezultatelor. De fapt, nici nu prea pot exista surprize în echipă, fiindcă aceasta se cam ştie în fiecare meci, lotul fiind restrâns, doar în apărare au mai existat unele schimbări. Ce mă deranjează este faptul că rămânem în inferioritate numerică aproape meci de meci, dar şi că începem prost meciurile în 11 la 11, fiindcă uneori avem o reacţie mai bună în 10”.

Acka: „Privim în sus, nu ne gândim la retrogradare”

Ivorianul Stephane Acka nu consideră că echipa din Bănie este în criză, precizând că el şi colegii săi sunt concentraţi să ajungă pe locul 7, fără să ia în calcul retrogradarea, în condiţiile în care salariile sunt plătite la zi. „Nu se întâmplă nimic cu noi, nu suntem demotivaţi. Au fost aceste rezultate nedorite de nimeni, dar depinde de noi să remontăm echipa. Aţi văzut şi Botoşaniul: într-un meci a marcat şase goluri, apoi a primit şase. Sunt fluctuaţii în evoluţiile echipelor. N-am reuşit să câştigăm de trei meciuri, trebuie să ne concentrăm mai mult şi să obţinem mai multe victorii. Nu ne gândim la retrogradare, ne uităm doar în sus, la locul 7, de care ne despart doar două puncte. Nu avem probleme salariale, suntem la zi cu plăţile, aşa că ne gândim doar la fotbal. Când am luat gol nu a fost vina doar a fundaşilor, cum nu este nici doar vina atacanţilor când nu înscriem”.

Apărătorul Craiovei consideră că Ivan şi Vătăjelu trebuie să dea randament maxim meci de meci: „Dacă în tribune va fi Anghel Iordănescu, Vătăjelu şi Ivan nu trebuie să fie motivaţi în mod special. Ei trebuie să dea sută la sută în fiecare meci, nu doar atunci când vine selecţionerul“.

„Trebuie să-i protejăm pe Popescu şi Vlad”

Cu Voluntariul, în poarta Craiovei se va afla un portar debutant, Laurenţiu Popescu, în vârstă de 19 ani, iar rezervă va fi un alt junior, Andrei Vlad, care are doar 17 ani. Mogoşanu şi Acka spun că debutanţii trebuie ajutaţi să se integreze din prima şi să treacă peste emoţiile inerente. „Popescu şi Vlad sunt doi tineri în care avem încredere, ei trebuie să arate tupeu şi noi trebuie să-i protejăm şi să-i oferim celui care va debuta un joc cât mai uşor” a spus Mogoşanu. „Noi îi ştim pe cei doi portari, sunt talentaţi şi pot face faţă la Liga I. Sigur, şi noi, coechipierii, trebuie să-i protejăm, să nu punem presiune pe ei şi totul va fi ok” a spus Acka.