„Hello Baby”, un târg pentru bebeluşi şi mămici

0
217

Târgul „Hello Baby”, aflat la prima ediţie, se desfăşoară, în această sâmbătă şi duminică, la Centrul Multifuncţional din Craiova. Vineri, peste 45 de expozanţi îşi montaseră deja standurile şi îi aşteptau pe vizitatori cu tot felul de lucruri folositoare pentru viaţa bebeluşilor şi a proaspetelor mămici, de la amenajarea dormitorului şi pregătirea mesei de botez şi până la informaţii despre vitalele celule stem care le pot salva viaţa în condiţii de sănătate critice.

Produse bio, cosmetice care le sunt de folos copiilor în primele luni de viaţă, îmbrăcăminte şi chiar şi un loc de joacă amenajat pentru cei mici. Sunt multe firme care au venit cu produse despre care părinţii se pot documenta şi afla mai multe detalii. ”Această primă ediţie este una reuşită şi sperăm că numărul mare de vizitatori să transforme evenimentul într-unul de tradiţie”, a spus Dana Ilie, organizator.

Vopseluri şi lacuri speciale de la „Basicra”

„Basicra” a venit cu produse interesante, destinate copiilor. În primul rând este brand-ul Sikkens de vopsele, printre care o vopsea lavabilă pentru camera copilului care se nuanţează într-o multitudine de culori, cu acoperire foarte bună. „Avem şi o vopsea care se comportă ca o tablă, din gama Rubol Magura. După ce este aplicată pe perete, pe această porţiune de zid a camerei, copiii pot să facă tot felul de desene colorate cu creta. Scrisul se şterge cu ajutorul unui burete şi peretele rămâne doar o bucată colorată”, ne-a spus Mihaela Uţă, reprezentant al Basicra.

Compania a adus şi un lac special, din marca „BL Decore”. Aplicat pe diferite obiecte de decor, lacul are proprietatea că nu afectează în nici un fel bebeluşul. ”Dacă sunt ingerate sau atinse prin salivă sau transpiraţie, cei mici sunt protejaţi”, a mai spus Mihaela Uţă.

Toate produsele despre care v-am vorbit se găsesc în incinta târgului sau la magazinul Basicra, deschis pe strada „Gheorghe Doja”, lângă Laguna Albastră.

Celulele stem pot fi o nouă şansă la viaţă

Părinţii care trec pragul târgului „Hello Baby” pot să afle amănunte despre cum pot să le preleveze bebeluşilor celulele stem, despre care se ştie că le pot salva viaţa în cazul în care se află într-o situaţie medicală critică.

Toate informaţiile se pot obţine de la standul companiei „Stem Sure” din Bucureşti, care colaborează cu o bancă pentru păstrarea celulelor stem din Danemarca. Pentru început se semnează un contract între părinţi şi firma din România în baza căruia se recoltează la naştere două tipuri de celule, din sângele omiblical şi ţesut ombilical. Probele se transportă cu avionul la banca de celule stem din Danemarca, unde se analizează şi se procesează, fiind păstrate doar celulele foarte valoroase. Dacă proba e insuficientă, părinţii au dreptul să renunţe la contract.

„Prin contract, se recoltează două probe de celule stem din sânge – hematopoietice şi o probă de celule stem din ţesut ombilical – mezenchimale. Ambele sunt la fel de importante, dar au utilizare diferită. Cele din sânge se utilizează pentru tratamentul bolilor din sânge – leucemie şi limfoame, iar cele din ţesut se fac cercetări pentru a fi folosite la refacerea de ţesuturi şi organe; tratarea diabetului zaharat de tip II, refacerea muşciului cardiac. Celule stem se pot folosi pe toată durata vieţii atât de către copilul de la care s-a făcut recoltarea sau de alte persoane în măsura în care sunt compatibile cu proba”, ne-a explicat Anca Nazare, directorul de vânzări al companiei naţionale româneşti „Stem Sure”.

În momentul în care este nevoie de aceste celule stem, compania românească va transporta la orice spital din lume, în 24 de ore, probele care se păstrează în Danemarca. Se oferă 4 tipuri de pachete: pachetul 1, cu celule stem recoltate din sânge – 850 de euro; pachetul 2, cu celule stem recoltate din sânge şi din cordonul ombilical – 988 de euro (la aceste două pachete se mai plăteşte şi un preţ de stocare de 70 de euro, plus TVA, pe an). Pachetul 3, cu celule stem recoltate din sânge şi un preţ de stocare inclus pentru 18 ani – 1.880 de euro, iar pachetul 4, cu celule stem recoltate atât din sânge, cât şi din cordonul ombilical şi cu preţul de stocare inclus pentru 18 ani – 1.948 de euro.

Trandafiri nemuritori şi cadouri pentru Paşte

La standul „Rafturi cu cadouri”, găsiţi lucruri deosebit de frumoase pe care le puteţi folosi, de exemplu, la botez. Tot felul de rame şi tablouri vintage pe care pot sta amintirile surorise în imagini, lumânări parfumate şi decorate cu mult bun gust şi eleganţă, aranjamente ingenioase pentru mese.

„Avem multe obiecte frumoase pe care le-am adus cu drag la târg. Avem cutii vintage în care părinţii pot depozita lucruri ale bebeluşului pe care le vor păstra drept amintire. Bineînţeles, tot felul de rame pentru fotografii şi multe flori. Pentru că se apropie sărbătorile de Florii şi de Paşte, am pregătit şi coşuri cu produse bio pe care le poate aduce iepuraşul în această perioadă. Vă invităm să ne vizitaţi”, ne-a întâmpinat, cu zâmbetul pe buze, Ramona Mohanu, o tânără şi frumoasă mămică.

La acest stand găsiţi şi cel mai longeviv trandafir, pe care expozantul îi numeşte chiar „nemuritori”. Pot să reziste foarte mulţi ani fără să-şi schimbe culoarea deoarece sunt criogenaţi.

Obiectele deosebite se pot găsi şi la magazinul „Deluxe Flowers”, care a fost deschis pe bulevardul „Carol”, nr. 89.