Curtea de Apel Craiova, gazdă a unui seminar vizând reforma în justiţia penală

0
127

În perioada 22-26 aprilie a.c., la Craiova, se desfăşoară cel de-al doilea seminar dintr-o serie de trei ce au ca scop pregătirea profesională a judecătorilor, în materie penală, abordându-se problematica generată de implementarea Deciziei-cadru a Consiliului nr. 2008/947/JHA din 27 noiembrie 2008, cu accent pe executarea pedepselor fără privare de libertate.

Alături de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova şi Curtea de Apel din Mons, în calitate de invitaţi vor participa judecători de la Curtea de Apel Ploieşti şi Curtea de Apel Oradea. Lucrările seminarului vor fi conduse de un trainer internaţional, expert-consultant în materia reformei în justiţia penală, iar alături de acesta vor susţine prezentări reprezentanţi ai sistemului judiciar din Romania.

Seminarul se desfăşoară în baza proiectului “Dual Training Programme for Judges on Criminal Matters and Legal Language”, pentru care Curtea de Apel Craiova a obţinut finanţare nerambursabilă, proiect aprobat de Comisia Europeană prin Decizia din 23 august 2012, după cum au anunţat reprezentanţii instituţiei.