“Vreau să muncesc”, campanie adresată şomerilor doljeni

0
298

De astăzi şi până la data de 2 mai a.c., Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova (ASEF) şi Comisia Interregională pentru Probleme cu şomerii, împreună cu partenerii proiectului “Munca pe primul loc” şi partenerii media organizează Campania “Vreau să muncesc”. Potrivit organizatorilor, acţiunea este dedicată Zilei Internaţionale a Muncii – 1 Mai şi este realizată în sprijinul celor 26.126 de şomeri doljeni pentru care această zi nu este un prilej de sărbătoare.

«Campania “Vreau să muncesc!” îşi propune să aducă în atenţia opiniei publice şi autorităţilor centrale şi locale atât problema lipsei locurilor de muncă din judeţul Dolj, cât şi pe aceea a lipsei unei strategii de integrare a tinerilor pe piaţa muncii. Calendarul acţiunii include o serie de manifestări ce vor debuta cu Şedinţa Comisiei Interregionale pentru Probleme cu Şomerii de la Alexandria, în zilele de 24 şi 25 aprilie 2012, având ca principală temă de discuţie deschiderea celui de-al doilea Centru pentru Reintegrarea Şomerilor, similar celui din Craiova, în beneficiul a 1.500 de persoane fără un loc de muncă din regiunea Sud Muntenia. Comisia Interregională pentru Probleme cu Şomerii reuneşte reprezentanţi ai AJOFM-urilor, autorităţilor publice locale, ONG-urilor şi patronatelor din regiunile SV Oltenia şi S Muntenia şi îşi propune să elaboreze strategii şi să dezvolte parteneriate care să susţină promovarea măsurilor active de ocupare», a precizat Tania Levcenco, manager relaţii cu comunitatea.

“ASEF Craiova vrea ca 1 Mai să fie sărbătoare pentru toţi”

Tot în cadrul Campaniei “Vreau să muncesc!” va avea loc la Craiova, în data de 27 aprilie 2012, ora 10.30, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj, dezbaterea publică cu tema “Tendinţe pe piaţa locală a forţei de muncă”. Cu această ocazie vor fi prezentate două studii realizate în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” de Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova şi Institutul Social Oltenia: “Opţiunile şi preferinţele angajatorilor” şi “Cunoaşterea aprecierilor şi orientărilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă”. De asemenea, în data de 30 aprilie 2012, la ora 11.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” va fi amplasată, pentru 48 de ore, o urnă ce va colecta cererile de angajare ale şomerilor, dar şi opiniile şi propunerile tuturor celor interesaţi de problemele sociale generate de lipsa locurilor de muncă.

“Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova vrea ca ziua 1 Mai să fie o sărbătoare pentru toţi!”, au mai precizat iniţiatorii campaniei “Vreau să muncesc”.

Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova este înfiinţată în 2002, iar din 2010 implementează, împreună cu partenerii săi Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Craiova şi Institutul Social Oltenia, proiectul “Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova a fost înfiinţat la începutul anului 2011, în cadrul proiectului “Munca pe primul loc”, şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea S-V Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere precum şi de servicii de formare profesională.