Oamenii legii, la datorie de Paşte

0
167

În perioada sărbătorilor pascale peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi vor acţiona atât în Craiova, cât şi în judeţ pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Oamenii legii vor fi prezenţi atât în preajma lăcaşurilor de cult, cât şi în zonele de agrement, în încercarea de a preveni comiterea oricăror infracţiuni, dar şi pentru a veni în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie.

În acest an, Sfintele Sărbători Pascale au o semnificaţie specială, fiind celebrate în acelaşi timp de cele două confesiuni creştine dominante şi este aşteptată o participare largă atât din partea ortodocşilor, cât şi a catolicilor la manifestările religioase. În aceste condiţii, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură pe cetăţenii judeţului că, şi în aceste zile, poliţiştii vor fi la datorie, astfel încât toţi cei care beneficiază de câteva zile libere să se poată bucura în linişte de momentele petrecute alături de cei dragi. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, peste 1.100 de poliţişti de la toate serviciile şi subunităţile inspectoratului vor fi angrenaţi în activităţile de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică atât în Craiova, cât şi în judeţ.

“Peste 800 de poliţişti vor patrula zilnic, în zona lăcaşurilor de cult, dar şi în zonele de agrement, în cadrul activităţilor specifice destinate prevenirii şi combaterii infracţiunilor stradale. În plus, poliţiştii vor acţiona şi pentru fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate, în special în apropierea centrelor comerciale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.

Ca de obicei, poliţiştii doljeni îşi vor desfăşura activităţile în sistem integrat, în colaborare cu lucrători ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiei Locale.

Astfel, atât Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova (GJMb), cât şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj vor intensifica măsurile şi acţiunile de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărindu-se, în principal, prevenirea faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum furturile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate ori alte acte de acest gen. Peste 50 de jandarmi din cadrul GJMb Craiova vor fi implicaţi zilnic în asigurarea măsurilor de ordine publică prin patrule mixte cu poliţiştii în zona lăcaşurilor de cult din municipiul Craiova.

De asemenea, jandarmii din cadrul IJJ Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, având în vedere numărul mare de persoane participante, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru”, Biserica “Madona Dudu”, biserica din localitatea Maglavit, precum şi la alte de lăcaşurilor de cult, pentru desfăşurarea în condiţii normale a acestor activităţi. Totodată, la sediul celor două unităţi de jandarmi din Craiova vor fi constituite rezerve pregătite să intervină în cel mai scurt timp dacă situaţia operativă o va impune.

Oamenii legii îi atenţionează pe cetăţenii care vor participa la manifestările religioase că acestea reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special pentru hoţii de buzunare) şi îi sfătuiesc să fie vigilenţi în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul poliţiştilor sau jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora. În plus, participanţilor la pelerinaje li se recomandă să nu poarte la vedere bunuri de valoare (bijuterii, bani), care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă.