Mihail Genoiu, senator de Dolj (declaraţie politică): „PSD a venit cu soluții concrete pentru creșterea capacității de producție de energie ieftină și curată”

1
1147

PSD a venit cu soluția legislativă care să permită finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale care acum zac abandonate, deși investițiile sunt realizate în proporție de peste 90%. PSD susține protejarea mediului, dar în egală măsură susține că nu se pot abandona proiecte de peste 350 de milioane de euro, din banii românilor, mai ales acum când România are atât de multă nevoie de creșterea capacității de producție de energie ieftină și curată. Proiectul de lege al PSD prevede asigurarea unei zone de protecție între hidrocentrale și restul ariei protejate.

Inițiativa grupului parlamentar social-democrat de la Senat a fost adoptată săptămâna trecută în Plen și urmează să fie votată și de Camera Deputaților. Fac apel la colegii mei deputați să adopte în regim de urgență această inițiativă pentru a putea crește cât mai repede producția de energie electrică pentru consumul intern. Peste 300.000 de locuințe ar putea fi alimentate cu energie electrică, tot timpul, prin producția acestor hidrocentrale.

PSD a venit la guvernare pentru a aduce soluții la problemele grave ale oamenilor și ale economiei naționale. PSD a făcut un pas important pentru ca România să aibă mai multă energie electrică prin proiectul care prevede finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate.

România nu-și mai poate permite să abandoneze amenajări hidrotehnice în care s-au investit sute de milioane de euro, bani publici, în actualul context, când deficitul de energie a aruncat prețurile în aer.

Inițiativa PSD protejează mediul, dar în egală măsură, asigură cadrul legislativ pentru ca investițiile, multe aproape gata, să fie finalizate și să aducă suplimentar, în sistemul energetic, zeci de mii de MW lunar, energie verde și foarte important, ieftină. Electricitatea produsă de hidrocentrale este cea mai ieftină!În egală măsuri sistemul energetic devine mai puternic, mai stabil și mai fiabil, fapt care va aduce multă ordine și stabilitate în aprovizionarea noastră cu energie. Astfel, vor fi reluate rapid și finalizate următoarele investițiile majore:Răstolița, hidrocentrală realizată în proporție de 92%, la care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro și care poate produce lunar peste 9000 MWH și pe Valea Jiului, hidrocentralele Bumbești, realizată 90% și Dumitra, realizată 98%, pentru care s-au cheltuit deja peste 155 de milioane de euro și care pot aduce în sistem peste 21000 de MWH, în fiecare lună.

PSD este în actuala coaliție dintr-un motiv simplu: pentru a ajuta oamenii și companiile din România și pentru a contribui la rezolvarea crizele grave cu care se confruntă țara. Astfel că PSD a înțeles să lase deoparte diferențele politice și să asigure o guvernare stabilă.

Acest nou proiect al PSD, ca și celelalte inițiative, se încadrează în această logică. PSD susține că pentru rezolvarea problemei prețurilor la energie trebuie intervenit concomitent pe două direcții: reglementarea pieței pentru temperarea creșterilor și realizarea de investiții pentru creșterea capacității de producție internă de energie ieftină și curată cum sunt și aceste hidrocentrale.

1 COMENTARIU

  1. e ca si cu containerele ingropate din oras … foarte multe stau inca nefolosite … iar domnu’ incantat din foto mai rezolvase anterior o alta mare problema: ne incaieram cu calculatoru’ pentru spatii de parcare … halal rezolvare …

Comments are closed.