De ce avem nevoie de fond de ten?

0
1210

Un machiaj frumos este, mai presus de toate, depinde de calitatea pielii. Multe în acest caz sunt determinate de îngrijirea competentă și un fond de ten, care poate face minuni.

Chiar și cel mai expresiv accent pe ochi sau buze nu îi va impresiona pe alții dacă tenul este cu imperfecțiuni vizibile. Prin urmare, este atât de important, atunci când creați un machiaj, să uniformizați și tonul pielii. În acest caz, nu vă puteți descurca fără un fond de ten bun.

Inițial, fondul de ten era un produs de înfrumusețare care ajută la ascunderea imperfecțiunilor pielii precum roșeață, inflamație, pigmentare și altele. Până când tehnologiile înalte au ajuns în lumea frumuseții, asta a fost tot, dar acum fondul de ten este capabil de mai mult. Sunt create produse cu texturi și proprietăți diferite care nu numai că ascund problemele pielii, ci și le rezolvă cu succes. Atât de multe fonduri de ten astăzi sunt și produse de îngrijire a pielii care pot hidrata, hrăni, proteja și reface pielea. Multe branduri au înțeles deja că produsul se va vinde mai bine dacă va îngriji pielea, nu doar va ascunde imperfecțiunile. Spre exemplu, un fond de ten Lancome are mai multe proprietăți cum ar fi hidratarea și nutriția pielii, în plus creează o acoperire ușoară care arată foarte frumos pe față.

Găsirea produsului ideal nu este ușoară, iar varietatea de opțiuni disponibile este ușor de confundat.

Există numeroase tipuri de fond de ten. Iată câteva dintre ele:

  • Aceasta este o categorie destul de largă – de la produse care creează o acoperire translucidă pe piele cu o textură „curgătoare” până la fonduri de ten cremoase cu o textură mai densă.
  • Aceste produse se caracterizează prin formule speciale care fie reglează producția de sebum, fie absorb excesul acestuia, eliminând astfel luciul uleios nedorit și menținând pielea catifelată.
  • Conține particule minerale care pot forma atât produsele uscate, cât și cele lichide. Compoziția minerală, de regulă, nu se amestecă cu sebum și nu înfundă porii, deci aceasta este cea mai bună soluție pentru pielea cu probleme.
  • Noile formule cu acid hialuronic, glicerină, D-pantenol, extracte din plante și uleiuri asigură că pielea rămâne hidratată și primește substanțele de care are nevoie pentru sănătate. Aceste produse combină proprietățile de îngrijire și decorative.
  • Cu efect de strălucire. Dacă pentru unii un finisaj mat este o nevoie urgentă, alții, dimpotrivă, vor să adauge o strălucire sănătoasă pielii care este la modă astăzi. Acestea se adresează produselor cu pigmenți speciali – de exemplu, cu efect de perlă.

Pentru ca după achiziție să nu devină clar că v-ați înșelat cu nuanța, asigurați-vă că testați produsul în magazin, în lumină naturală. Experții spun că acest lucru nu trebuie făcut pe încheietura mâinii, ci pe obraz sau linia maxilarului gâtului. Cu o selecție potrivită de nuanțe, produsul ar trebui să se amestece cu tonul pielii. Astfel, produsul va deveni invizibil pe piele, iar tu te vei bucura de un ten perfect!