Craiova: Polițiștii au verificat asigurarea pazei la sălile de jocuri și pariuri sportive

0
179

Având în vedere că angajata unei agenții de pariuri sportive din Craiova a fost jefuită de curând, iar imaginile d epe camerele video amplasate, conform legii, în interior, le-au folosit oamenilor legii la identificarea autorului, reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, în perioada 06 – 22.03.2018, ofiţerii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune pentru verificarea modului de asigurare a pazei și securităţii sălilor de jocuri de noroc şi pariuri sportive din Craiova, situate în zonele centrală, Calea București și Gara Craiova. Oamenii legii au verificat 18 săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, toate având sistem de alarmă împotriva efracţiei conectate la dispecerate şi sisteme de supraveghere video. O singură unitate, dintre cele verificate nu respecta cerințele minimale de securitate. Poliţiştii au efectuat 18 alarme de exerciţiu (panică), verificând 18 echipaje de intervenţie. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003, în valoare de  8.200 lei.

Exemple:

  1. În urma controlului executat la o sala de jocuri de noroc cu punctul de lucru în Craiova, s-a constatat că nu sunt respectate cerințele minimale de securitate. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei.
  1. Cu ocazia verificărilor efectuate la o sală de jocuri de noroc cu punctul de lucru în Craiova, s-a constatat că N. Ștefan, agent de pază, nu avea asupra sa materialele din dotare.  Acesta a fost sancționat contravenţional conform Legii 333/2003, cu amendă în valoare de 300 lei.

La sălile de jocuri de noroc şi pariuri sportive care nu sunt asigurate conform prevederilor legale, au fost întocmite procese – verbale prin care au fost trasate sarcini cu termene concrete de remediere a disfuncţionalităţilor. Cu ocazia verificărilor efectuate, atât administratorii, personalul de serviciu, cât şi agenții de intervenţie au fost instruiţi privind modul de acţiune, precum şi pentru prevenirea victimizării acestora în cazul producerii unor evenimente negative.