Marian Jean Marinescu, eurodeputatul anului la categoria “Cercetare şi inovare”

0
311

marinescu-europarl-anului-300x200Europarlamentarul PNL şi vicepreşedintele grupului PPE în Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu a fost ales ieri seară, eurodeputatul anului 2016 la categoria ”Cercetare şi inovare” în urma decernării premiilor MEP Awards 2017, eveniment anual organizată de The Parliament Magazine. Vicepreşedintele EPP, Marian Jena Marinescu este absolvent de inginerie aerospaţială la Institutul Politehnic din Bucureşti şi deţine experienţă profesională în domeniu. El a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer

Deputatul european Marian Jean Marinescu, membru al Parlamentului European a avut emoţii ieri seara, când a fost ales dintr-un număr de 10 europarlamentari nominalizaţi, pe o listă scurtă, alături de eurodeputatul PPE, Monika Hohlmeier, şi de eurodeputatul român, Viorica Dăncilă, la premiul Europarlamentarul Anului la categoria ”Cercetare şi inovare.

Organizatorii galei susţin că acest premiu se atribuie unui europarlamentar care a dovedit excelenţă la nivelul politicii de cercetare şi de inovare a UE, incluzând tehnologia şi ştiinţa, dar şi diseminarea cercetării. Mai mult, distincţia îi este oferită unui eurodeputat care şi-a dedicat munca în direcţia dezvoltării şi cercetării unei Uniuni Europene inovatoare. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu consideră că domnia sa a fost desemnat pentru că anul trecut a prezentat un proiect pilot despre politica spaţială, astfel că “Europa rămâne astăzi o regiune deţinătoare de tehnologie spaţială care concurează eficient cu puterile spaţiale istorice – SUA şi Rusia şi, în consolidare, China”.

”În iunie 2016 am prezentat un proiect pilot, susţinut de Parlamentul European, care se concentra pe două teme ce nu sunt abordate în politica spaţială europeană: un spaţiu şi o orbită curate prin materiale inovatoare pentru echipamente spaţiale. UE ar trebui să înceapă acţiunile necesare pentru limitarea creşterii epavelor care orbitează . Soluţii durabile de înlocuire a anumitor materiale pe termen lung  şi de identificare a deşeurilor spaţiale sunt critice pentru sectorul spaţial european”, a transmis europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, care prin eforturile sale de-a lungul anului trecut a dovedit că politica spaţială europeană este o excepţie la nivel mondial.