Dan Mihalache: Românca rănită la Londra a suferit o operaţie, iar starea acesteia continuă să fie critică

0
214

atac-londraAmbasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o ‘intervenţie chirurgicală complicată’ , iar starea acesteia continuă să fie critică.

Colegii de la Secţia Consulară au fost la spital. În momentul de faţă, starea celor doi răniţi români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni şi are o problemă cu funcţionarea plămânilor. În cursul acestei nopţi, ea a suferit o intervenţie chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supravieţuit cu bine acestei intervenţii şi a fost mutată în alt spital, (…) pentru a i se face investigaţii legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăşi. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de şoc psihologic, din cauza situaţiei“, a precizat Mihalache.

Potrivit acestuia, cei doi români se aflau în excursie la Londra, bărbatul îşi serba ziua de naştere şi urmau să se căsătorească.

“Noi vom fi în dialog permanent cu medicii şi sperăm că această stare critică va fi depăşită. Suntem în dialog cu autorităţile”, a adăugat ambasadorul român.