DNA – Serviciul Teritorial Craiova confirmă şi Prefecturii Dolj: Începerea urmăririi penale, în cazul lui Eugen Marinescu

1
651
Nicolae Giugea

Am primit o adresă oficială, prin care suntem înştiinţaţi că s-a dispus începerea urmăririi penale a domnului director Eugen Marinescu, şeful Serviciului de Verificare a Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului Dolj. DNA – Serviciul Teritorial Craiova soluţionează cauza. Nu ni s-a comunicat pentru ce fapte. Asta e treaba dumnealor, speţa nu mi-e cunoscută, deoarece este anterioară sosirii mele aici şi nu vreau să intru în astfel de discuţii”, a spus, ieri, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. De altfel, respectiva informaţie a apărut încă de săptămâna trecută în presa craioveană şi nu mai constitue o surpriză. „Există demarată o procedură de suspendare, însă, momentan, domnul Eugen Marinescu se află în concediu medical. Eu am dispus să se constitue o comisie, conform legii, pentru a verifica dacă omul are nevoie de ceva. Poate îi putem fi de folos cu ceva. Mi se pare normal să verificăm dacă într-adevăr este în concediu medical, aşa că vom acţiona ca atare, conform legii. Nu facem nici un pas în afara prevederilor legale”, a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

După cum se ştie, lui Eugen Marinescu, funcţionar public, i s-a luat dreptul de semnătură, şi era demarată deja procedura de schimbare din funcţie, destul de greoaie, în absenţa unei evaluări anuale corecte. Fiind acum cercetat penal, în două cauze complexe, schimbarea din funcţie, de altfel necesară, este deplin justificată. Deşi s-a trecut cu vederea, reamintim că după schimbarea din funcţie a fostului prefect Eugen Georgescu şi publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, acesta a mai semnat acte administrative în calitatea de reprezentant al Guvernului în teritoriu, cu concursul lui Eugen Marinescu.

 

1 COMENTARIU

  1. Schimbarea din funcție și judecarea lui Marinescu și a acoliților săi era necesară de foarte mulți ani!Să sperăm că justiția va acționa rapid pentru descoperirea vinovăției și tragerea la răspunderea penală și a altor persoane vinovate deoarece Marinescu nu a acționat singur! El este parte a unui sistem din care au făcut parte foști prefecți, primari, secretari de primării, directori OCPI, etc., care au acționat ca în junglă, au batjocorit legile și proprietarii îndreptățiți și au obținut venituri fabuloase și nejustificate!Poate se va ajunge și pe la SCDA Șimnic! Să auzim de bine!

Comments are closed.