Arestaţi preventiv pentru furturi din societăţi comerciale

0
515

Patru tineri suspectaţi de furturi din societăţi comerciale au fost reţinuţi, luni, de poliţiştii craioveni, după ce, în urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestora s-au descoperit o parte din bunurile reclamate ca fiind furate. Cei patru au fost prezentaţi, ieri, Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat, instanţa eliberându-le mandate pentru o perioadă de 29 de zile.

Faptul că furturile, de orice fel, s-a înmulţit în ultima perioadă la nivelul judeţului, nu mai este un secret pentru nimeni. Astfel, poliţiştii din mai multe localităţi doljene au primit plângeri de la proprietarii sau administratorii unor magazine care s-au trezit, peste noapte, cu magazinele sparte şi marfa furată. După ce au pus cap la cap toate datele, oamenii legii au stabilit că, în unele cazuri, modul de operare era cam acelaşi, astfel că au constituit un cerc de suspecţi. Ieri, în baza autorizaţiilor eliberate de instanţă, lucrători ai Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural împreună cu poliţiştii Secţiei 1 Craiova au descins la locuinţele persoanelor suspectate de furturi din societăţi. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma activităţilor specifice desfăşurate, au fost identificaţi Răzvan Nicolae Coadă, de 18 ani, din Târgul Jiu, judeţul Gorj, care locuieşte fără forme legale în Craiova, Florin Ică Pipercă, de 22 de ani, Ionuţ Mircea Baronescu, de 19 ani, ambii din Craiova, Dumitru Sabin Cişmaşi, de 19 ani, din comuna Breasta şi Marian Gramnea, de 29 de ani, din Craiova suspectaţi de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale. “Din cercetările efectuate de oamenii legii a rezultat faptul că suspecţii, în perioada 23 ianuarie a.c. – 12 martie a.c., au pătruns prin efracţie în incinta a cinci societăţi comerciale din localităţile Breasta, Bucovăţ, Terpeziţa şi Castranova de unde au sustras produse alimentare, băuturi alcoolice, ţigări, aparatură electronică, sume de bani şi obiecte de uz casnic, valoarea prejudiciului creat fiind de aproximativ 35.000 lei”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin. În urma percheziţiilor, la locuinţele suspecţilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri dintre cele reclamate ca fiind furate, mai exact aparatură electronică şi electrocasnică, cosmetice, alimente, dar şi sume de bani.

Cei cinci plecau din Craiova cu un autoturism marca BMW, ce-i aparţine lui Pipercă, dădeau lovitura şi se întorceau cu prada acasă, majoritatea bunurilor fiind ulterior vândute. În urma percheziţiilor oamenii legii au ridicat şi BMW-ul, care a fost adus la sediul Poliţiei municipiului Craiova în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva celor cinci făptuitori, Răzvan Nicolae Coadă, Florin Ică Pipercă, Ionuţ Mircea Baronescu şi Dumitru Sabin Cişmaşi fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia au fost prezentaţi ieri Judecătoriei Craiova, instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile. Marian Gramnea este cercetat, deocamdată, în stare de libertate, întrucât a prezentat acte din care rezultă că n-ar avea discernământ.