Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : ”Subiectul schimbărilor climatice trebuie tratat foarte serios, dar nu populist”

0
131

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a declarat astăzi, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PNL Dolj, că grupul PPE din care face parte va adopta la începutul lunii viitoare un document de poziție, care să stabilească anumite linii în rândul domenilor care sunt afectate de acest acord pe mediu, precum aviația, transportul maritim sau feroviar. “Totul trebuie făcut foarte echilibrat. Totul trebuie făcut pe baza de știință, inovare, studiu de impact, economie și competitivitate. Subiectul schimbărilor climatice trebuie tratat foarte serios, dar nu populist. Trebuie să vedem ce le vom pune pe masă şi generaţiilor viitoare. Ok, un mediu curat, dar să nu murim de foame…”, a spus europarlamentarul PNL

De exemplu, ar trebui să existe un program Rabla european. “Am discutat cu colegii mei din Parlamentul European, mai exact cu eurodeputaţii germani, pentru că ei sunt cei mai importanţi producători auto din Europa şi am convenit că trebuie să creionăm un program european de reciclare a automobilelor, pentru că va fi foarte greu în următorii ani, tehnologia avansează foarte mult și trebuie să avem un fel de Rabla europeană neapărat. Tehnologia avânsând, va trebui să ne schimbăm maşinile mai des şi atunci se va impune necesitatea unui astfel de program. Am discutat cu producători de autombile și sunt de acord…”, a explicat Marian Jean Marinescu, deputat european.