Chirica, primarul Iaşului, suspendat din funcţiile deţinute în PSD

0
46

Vicepreşedintele PSD, Mihai Chirica, preşedinte interimar al PSD Iaşi, a fost suspendat din toate funcţiile politice la şedinţa CExN al PSD, dar fără a se aplica sancţiunea excluderii din partid, el acuzând faptul că liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost dezinformat cu privire la ieşirile sale publice.

mihai_chirica_87669600”E o premieră mondială, când un preşedinte de organizaţie care a spus adevărul este pedepsit pentru asta. Arată faptul că mai este mult de lucru. Sunt membru PSD, sunt primarul municipiului Iaşi, am o comunitate pe care trebuie să o reprezint. Nu m-a împins nimeni să intru în PSD. Este drumul pe care mi l-am ales şi voi merge mai departe. Decizia a fost să rămân membru PSD fără funcţie de conducere politică”, a declarat Mihai Chirica.

         El a precizat că votul a fost unanim. ”Eu sunt dezamăgit că s-au spus multe lucruri neadevărate faţă de ieşirile mele publice. (…) A fost un act de dezinformare a preşedintelui preşedintelui în ceea ce priveşte atacul meu la adresa PSD, la adresa guvernului Grindeanu, care nu s-a întâmplat niciodată”, a adăugat primarul municipiului Iaşi.

         Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a refuzat să supună votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el arătând că aceasta ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare” şi că se aşteaptă ca, în perioada următoare, Chirica să înţeleagă motivele nervozităţii pe care a creat-o în PSD. „Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a lui Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în CExN ce s-a discutat în organizaţii. O parte dintre colegi i-au cerut lui Mihai Chirica să-şi dea demisia singur din calitatea de membru de partid – sigur, asta ar fi atras pierderea mandatului de primar – iar 3 colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid”, a expus Dragnea,