Alina şi-a recăpătat vederea graţie unui gest minunat din partea ASIS!

0
331

Alina Bârjega vede din nou! Șansa nesperată de a-şi purta singură de grijă şi a se simţi în siguranţă când merge pe stradă este posibilă acum, după zeci de ani de suferinţă. Oameni cu sufletul mare – Mihaela Pârvu, preşedintele unei asociaţii de sprijin social ASIS, precum şi doctorii de la Onioptic Craiova – au făcut posibilă o minune în care nu mai credea nimeni.  

vedereAnul trecut, în pragul sărbătorilor de iarnă, vă prezentam povestea tristă a Alinei Bârjega, care a venit la redacţia noastră pentru ajutor. Sprijinindu-se de pereţi şi bâjbâind scrisul medicilor din documentele medicale, ne-a lăsat să o cunoaştem aşa cum era ea: bolnavă şi neajutorată. La final, ne-a rugat să scriem povestea ei, poate-poate cineva va percepe şi altfel mesajul sărbătorilor de Crăciun şi va dori să îi întindă o mână. Avea nevoie urgentă de operaţie la ochiul drept, celălalt fiind pierdut definitiv. Reportajul nostru a apărut a doua zi, povestea Alinei, chinuită de suferinţă, fiind relatată într-una din paginile ziarului „Cuvântul Libertăţii”. Am lăsat cuvintele să vorbească şi, alături de ea, ne-am pus pe aşteptat vreun semn de speranţă: în contul bancar al Alinei era binevenită orice sumă, cât de mică. Primul pas a fost făcut de o persoană apropiată ziarului, un tânăr avocat a făcut o donaţie pentru sănătatea Alinei. Gestul său a însemnat mult, dar autorul faptei bune a dorit să rămână anonim. Important este să continuăm să credem într-un final fericit, a transmis în schimb, iar încurajarea sa a fost de bun augur, fiind începutul speranţei.

Asociaţia pentru Spijin şi Implicare Socială a întins o mână de ajutor

Șansa Alinei nu a întârziat să apară. Impresionată de povestea tristă a femeii care se lupta să-şi salveze vederea pentru a se putea întreţine singură, Mihaela Pârvu, preşedintele Asociaţiei pentru Spijin şi Implicare Socială (ASIS), s-a decis să facă pasul decisiv şi să o sprijine total pe Alina. „Anul trecut, în pragul sărbătorilor de iarnă, un caz social impresionant a intrat în atenţia asociaţiei noastre, în urma unui articol publicat de cotidianul «Cuvântul Libertăţii», a cărei redacţie Alina a îndrăznit să o viziteze pentru a-şi spune povestea, în speranţa că va găsi alinare şi sprijin. Ne bucurăm că am putut întinde o mână de ajutor femeii cu o poveste de viaţă mai mult decât emoţionantă, care risca să piardă abilitatea vizuală puternic redusă a unui singur ochi rămas viabil. De ieri (n.r. luni, 20 februarie), în urma operaţiei realizate de colectivul de excepţie al Spitalului de Oftalmologie „Onioptic” din Craiova şi finanţate de Asociaţia pentru Sprijin şi Implicare Socială, Alina vede mai bine şi şi-a recăpătat speranţa într-o viaţă mai bună şi puterea de a lupta. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat cu dăruire umană şi profesională în scrierea unei noi file de poveste pentru Alina! Felicitări, Alina, pentru curaj şi încredere!”, sunt cuvintele emoţionante ale preşedintelui ASIS, Mihaela Pârvu.

 

Operaţia s-a realizat la Spitalul de Oftalmologie ”Onioptic”

Graţie acestui gest umanitar şi cu ajutorul unei echipe de medici care a pus mult suflet în rezolvarea acestui caz, Alina Bârjega a realizat operaţia oculară, cu schimbarea cristalinului, la care fusese programată mai demult, dar nu mai credea că o va face din lipsei banilor. Asociaţia de Sprijin şi Implicare Socială a suportat costul cristalinului şi spitalizarea, iar intervenţia medicală a fost efectuată în cadrul Spitalului de Oftalmologie ”Onioptic” din Craiova de către Dana Preoteasa, doctor în ştiinţe medicale. Medicul curant al Alinei se numeşte dr. Felicia Ciolacu, fiind cea care o urmăreşte din punct de vedere medical şi o sprijină moral de mai mulţi ani.

Imediat după operaţie, Alina Bârjega a început să vadă mai bine. „Am căpătat şi eu vederea pe ochişorul meu.. Nu ştiu cum aş putea să le mulţumesc tuturor care m-au ajutat”, a mărturisit, printre lacrimi, Alina. Această şansă nesperată i-a îmbunătăţit mult starea de spirit. Dincolo de bucuria care i se citeşte pe chip, a prins curaj şi este decisă să lupte în continuare pentru a-şi schimba viaţa. Prima dorinţă pe care a exprimat-o după operaţie a fost aceea de a se înrola ca voluntar pentru ASIS, ca să participe, în felul acesta, la acţiuni şi să întoarcă, prin contribuţia ei, ajutorul pe care l-a primit.

Mulţumim şi noi, pe această cale, tuturor celor care s-au implicat în această poveste tristă şi au crezut că poate avea şi finalul fericit pe care l-am scris astăzi, când Alina poate zâmbească şi să spere din nou!