Monica Niculescu – în turul doi la Doha, atât la simplu, cât şi la dublu

0
208

Monica Niculescu (37 WTA) a acces în turul secund al turneului Premier de la Doha, după ce a dispus cu un dublu 6-2, pe nemţoaica Sabine Lisicki (31 WTA). Pentru un loc în optimi, slătineanca o va înfrunta, astăzi, pe sârboiaca Jelena Jankovic (20 WTA), învingătoare în manşa inaugurală cu 6-4, 6-7, 6-0 în faţa slovacei Jana Cepelova (127 WTA).

În meciurile directe, Jankovic o conduce pe Niculescu cu 5-1, dar românca a câştigat ultima încleştare, chiar la Doha, în turul întâi acum doi ani, scor 6-4, 6-1.

Odată încheiat jocul la simplu, Niculescu a intrat în focuri şi la dublu, de asemnea câştigănd. Niculescu a făcut pereche cu rusoiaca Margarita Gasparyan şi au întrecut tandemul slovaco-rus Daniela Hantuchova/Ekaterina Makarova, 4-6, 7-5, 10-3. În faza următoare, Monica şi partenera sa vor juca cu învingătoarea din duelul Andreea Hlavackova/Lucie Hradecka (Cehia, favorite 5) – Sara Errani/carla Suarez Navarro (Italia/Spania).

În schimb, Simona Halep şi Raluca Olaru au părăsit întrecerea de dublu, eşec în minimum de seturi în compania slovenelor Andreja Klepac/Katarina Srebotnik, 5-7, 4-6.

Halep (4 WTA) va debuta astăzi şi la simplu, unde, calificată direct în turul secund, va da peste peste jucătoarea rusă Elena Vesnina (118 WTA), venită din calificări, care a dispus de Caroline Garcia (Franţa, 33 WTA), 6-3, 7-5. Halep şi Vesnina s-au mai întâlnit o singură dată în circuit, victoria revenind, prin abandon, Simonei, în 2011 la Auckland, scor 2-6, 6-4, 4-0.

Dacă a trece de Vesnina, Halep va juca cu învingătoarea din partida Caroline Wozniacki (Danemarca, 22 WTA) – Daria Gavrilova (Australia, 35 WTA).