Depozitul de carte al Bibliotecii Județene, dotat cu un sistem performant de rafturi

0
96

De ceva vreme, depozitul de carte al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” este închis, spre nemulțumirea cititorilor care solicită anumite volume, în special a studenților aflați în plină sesiune de examene, dar… spre bucuria bibliotecarilor! Motivul: modernizarea sistemului de rafturi, prin achiziționarea unuia performant, care oferă suficient spațiu pentru depozitarea celor aproximativ 200.000 de cărți. Investiția s-a ridicat la 3,6 miliarde de lei vechi, dar face toți banii, spune Lucian Dindirică, managerul instituției.

„Suntem în plin proces de extindere a suprafeței pe care depozităm cărți, pentru că ne blocaserăm, nu mai aveam rafturi și nici spațiu pentru extinderea depozitului. Am fost obligați, la sfârșitul anului trecut, să contractăm niște rafturi monobloc, aș spune că este vorba de ultima generație de rafturi pentru biblioteci. Câștigăm astfel vreo trei ani de depozitare fără probleme. Adică se comprimă spațiul de depozitare și ce avem acum ne mai lasă un loc de încă trei ani pentru achiziții. După aceea mai vedem…”, a explicat acesta.

Managerul a mai precizat că, prin montarea noilor rafturi în două dintre încăperile depozitului, se câștigă un spațiu de aproximativ 300 de metri liniari de polițe pentru cărți. „Nu cred că mai dispune nici o bibliotecă din țară de acest sistem. Este unul performant, dotat cu panou cu touchscreen și fotocelulă”, a adăugat acesta. Bibliotecarii speră ca în maximum o lună depozitul să fie funcțional din nou, iar utilizatorii să poată avea acces la orice carte care se află aici.