KLM a transportat peste 35 de milioane de pasageri, anul trecut

0
167

Compania aeriană KLM Royal Dutch Airlines a transportat, în 2019, peste 35 de milioane de pasageri, ceea ce reprezintă un salt de 3% în comparaţie cu anul anterior, arată datele operatorului, publicate joi într-un comunicat de presă, transmis AGERPRES.

În prezent, KLM operează două zboruri cu plecare din Bucureşti spre Amsterdam la programul de iarnă, respectiv trei zboruri la programul de vară. Acestora li se mai adaugă zborurile operate în parteneriat cu Tarom. Datele companiei relevă faptul că aproximativ 75% – 80% dintre pasagerii români călătoresc spre destinaţii intercontinentale, dintre care cele mai cerute sunt America şi Asia, cu preţuri începând de la 500 de euro.

Pe parcursul anului trecut, operatorul aerian olandez a transportat, la nivel global, 35 milioane de pasageri şi a operat zboruri către 171 destinaţii prin hub-ul de la Amsterdam-Schiphol, al şaselea cel mai mare din lume în ceea ce priveşte traficul internaţional. În acelaşi timp, a transportat aproximativ 9,2 milioane de pasageri Transavia, companie low-cost deţinută în totalitate de către KLM.