NU ABANDONA! IMPLICĂ-TE!, CRĂCIUN PENTRU TOŢI COPIII!

0
4195

Abandonul şcolar este, în fapt, culminarea unui proces pe parcursul căruia elevul, din diferite motive, se îndepărtează de şcoală şi, în cele din urmă o părăseşte. Principalele cauze pentru producerea acestui fenomen se referă la factori externi şcolii (în principal nivelul socio-economic scăzut al familiei) sau la factori interni (lipsa de adecvare a ofertei şcolii la nevoile şi interesele elevilor din grupul ţintă). La fel de importante şi cu impact asupra abandonului şcolar şi absenteismului sunt şi cerinţele educaţionale speciale sau alte caracteristici individuale ale elevilor, precum lipsa interesului faţă de şcoală sau dificultăţile de adaptare la mediul şcolar.

În preajma Sărbătorilor de iarnă trăim nostalgia desăvârşirii noastre spirituale, deoarece Sărbătorile de Crăciun ne transpun pe un tărâm spiritual remarcabil. Ne împăcăm cu noi înşine şi cu semenii noştri, prin iubire şi iertare, prin bucuria de a fi împreună şi a deveni mai buni, mai darnici,dăruim mai mult.

Implicarea în acest proiecte NU ABANDONA! IMPLICĂ-TE!,CRĂCIUN PENTRU TOTI COPIII!, le dă ocazia copiilor să-şi consolideze unele cunoştinţe despre sărbătorile de iarnă, despre tradiţiile şi obiceiurile româneşti  pe care le ştim de la strămoşii noştri, din dorinţa de a păstra vie frumuseţea şi prospeţimea lor, să cunoască nevoile celor apropiați și nu intotdeauna la fel de norocoși.

Educatorul tuturor timpurilor este cel care se gândeşte şi la sensibilizarea comunităţii în care trăieşte în legătură cu realităţile crude, de neimaginat, uneori, pe care le trăiesc unii din semenii noştri, adulţi şi copii.

Atunci, când cu eforturi materiale minime, dar cu multă iubire ,se poate pune un mic stâlp de rezistenţă la întărirea încrederii în ceilalţi, niciun sacrificiu nu este prea mare.

Pornind de la aceste gânduri, cadrele didactice din învățământul primar și gimnazial de la Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica au inițiat și coordonat  actiuni de voluntariat împreună cu elevii și părinții acestora,acţiuni de întrajutorare umanitară pentru copii,in data de 21 decembrie 2021.

  1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ PREDEȘTI,acțiune realizată în parteneriat cu ONG World Vision. Aici s-au impărțit 180 de pachete pentru 180 de copii. Pachetele au fost pline cu cărți, dulciuri și jocuri, alimente de bază (-ulei, zahăr, făină, mălai, orez, etc.)

2. ȘCOALA GIMNAZIALA ROJIȘTE, acțiune realizată in colaborare cu Sc.Gimn.Sf.Dumitru și ONG World Vision. 120 de copiii din aceasta școala au primit de cadouri cu multe dulciuri ,cărți de citit la gura sobei și jocuri interesante pentru toate vârstele.

3. ȘCOALA GIMNAZIALA SADOVA-Spiridușii in acțiune-(peste 50 de pachete impărțite copiilor cu dulciuri).

În aceasta  perioadă extrem de complicata, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Gheorghe Țițeica si-au dorit  ca mesajul campaniei lor să contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială. Şi au reusit! Au făcut fericiți peste 350 de copii din județul nostrum!Dincolo de dulciuri, de pachetele primite, copiii au luat contact cu momente ale copilăriei care, din cauza lipsurilor, poate uneori le-au fost refuzate: momente de copilărie, de  normalitate, momente magice! Un dar pe care il putem face cu totii în prag de sărbători și nu numai! (DIRECTOR-PROF, Cerasela Elena Cremene)