Şi la Palatul Copiilor : ECLIPSE PARTY- Hai cu noi la vânătoare dacă iubeşti eclipsele

0
468

În perioada 08-20 decembrie 2020, prof. dr Felicia Călmuc, coordonatorul Cercului de Cultură și Civilizație engleză de la Palatul Copiilor Craiova, a organizat la nivel local evenimentul internațional ECLIPSE PARTY- HAI CU NOI LA VÂNĂTOARE! DACĂ IUBEȘTI ECLIPSELE…

Evenimentul a fost coordonat la nivel internațional de Uniunea Astronomică Internațională(UAI) și la nivel național de Colegiul Tehnologic Grigore Cerchez și Școala Gimnazială nr. 168 din București, parteneri fiind Comitetul Național de Astronomie și 36 unități de învățământ din întreaga țară.

În cadrul acestei acțiuni, în data de 14 decembrie, s-a observat on-line eclipsa totală de soare, vizibilă din Argentina și Chile, la adresa www.astrozoom.space/attend, special creată pentru țara noastră de Iranian Teachers Astronomy Union, iar România a avut 6 intervenții live: 3 profesori(Ana Naghi, coordonator național de educație astronomică NAEC, Laura Cardoș- CN Vasile Lucaciu Baia Mare, Felicia Călmuc-Palatul Copiilor Craiova) și 3 elevi(Daria Călmuc- Palatul Copiilor Craiova, Nicola Percsiovics- CN Vasile Lucaciu Baia Mare, Miriam Zima- CN Samuil Vulcan, Beiuș), alături de numeroase alte țări din întreaga lume ce au urmărit acest fenomen astronomic.

În data de 16 decembrie, ora 12.00, aproximativ 60 de elevi din școlile partenere au participat la activitatea online CLIL, în limba engleză, coordonată de Școala Gimnazială nr. 168 București.

Toate școlile partenere au realizat activități locale prilejuite de acest eveniment.

ECLIPSE PARTY- HAI CU NOI LA VÂNĂTOARE! DACĂ IUBEȘTI ECLIPSELE… a oferit elevilor și profesorilor participanți o oportunitate specială de a învăța lucruri noi cu privire la concepte STE(A)M și utilizarea metodei moderne CLIL în acest context. De asemenea, această frumoasă colaborare la nivel internațional a constituit o ocazie deosebită de a promova astronomia și științele spațiale în comunitățile locale”, a declarat prof.dr. Felicia Călmuc.