Agresorul poliţistului din Pieleşti rămâne după gratii

0
509

Adrian Iliuţă Grigorie, tânărul de 25 de ani, din Balş, care a lovit cu capul în faţă un poliţist din Pieleşti, în luna septembrie, rămâne în spatele gratiilor. La primul termen al procesului în care este acuzat de ultraj, Judecătoria Craiova i-a respins cererile de revocare a arestării preventive şi de înlocuire cu arestul la domiciliu, hotărârea rămânând definitivă miercuri, 20 decembrie a.c., când Tribunalul Dolj a respins contestaţia formulată de inculpat. Grigorie este inculpat în două dosare – cel de ultraj de pe rolul Judecătoriei Craiova şi încă unul, de tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, la Judecătoria Balş. Pe 21 septembrie a.c., Grigorie, împreună cu un amic, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei, s-au urcat în BMW-ul înmatriculat în Franţa al lui Grigorie şi au pornit spre Craiova, numai că, la Pieleşti, au provocat un accident şi au fost prinşi de poliţiştii doljeni.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, joi, 21 septembrie a.c., la ora 3.50, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost sesizaţi de un bărbat din Pieleşti, despre faptul că un autoturism a ieşit de pe şosea şi i-a lovit maşina care era în faţa porţii. La adresa indicată a fost trimis un echipaj de poliţişti, aceştia stabilind că un autoturism BMW înmatriculat în Franţa, condus pe DN 65 de Adrian Iliuţă Grigorie, a derapat şi a lovit un autoturism şi mai multe utilaje agricole ce se aflau în afara părţii carosabile. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi şi, în timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase.

Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, fiind audiaţi pe tot parcursul zilei, mai ales că, înainte de a ajunge în Dolj, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balş (SC Intergalactic Jackpot SRL), în aceeaşi noapte, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, 22 septembrie, a fost arestat pentru 30 de zile, în timp ce Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei (ajungând şi el după gratii).

Judecat în două dosare

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Iliuţă Grigorie pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 12 octombrie a.c., iar pe 16 octombrie a.c., la Judecătoria Balş s-a înregistrat dosarul în care Cătălin Şerban şi Adrian Iliuţă Grigorie au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Pe 9 noiembrie a.c., dosarul de ultraj a ieşit din camera preliminară, magistraţii de la Judecătoria Craiova respingând cererea lui Grigorie de restituire a cauzei la Parchet pentru completarea urmăririi penale şi dispunând începerea judecării dosarului. Inculpatul a formulat contestaţie, respinsă însă pe 29 noiembrie a.c. de Tribunalul Dolj.

Pe 14 decembrie a.c., la primul termen de judecată, magistraţii Judecătoriei Craiova l-au menţinut după gratii pe Grigorie, respingându-i cererile de revocare a măsurii arestării preventive, respectiv de a fi plasat în aret la domiciliu: „Respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv formulată de inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian, prin apărătorul său. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu,formulată de inculpatul Grigorie Iliuţă Adrian, prin apărătorul său. Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestului preventiv a inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Inculpatul a formulat contestaţie, în miercuri, 20 decembrie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia, hotărârea fiind definitivă. Pe fond, următorul termen al procesului a fost stabilit pe 25 ianuarie.