Continuă cazurile de conducători auto prinşi beţi la volan

0
405

În ultimele 48 de ore, au curs amenzile aplicate de poliţişti, în ceea ce priveşte consumul de alcool de către şoferii aflaţi la volan. Mai mult, unii dintre aceştia s-au ales şi cu dosare penale, iar în unele cazuri au fost sancţionaţi şi pentru nerespectarea regulilor impuse de starea de alertă. Le redăm aşa cum au fost ele prezentate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj.

În noaptea de 21/22 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au oprit pe strada Brestei un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 46 de ani, din Craiova. Cel în cauză părea să fie sub influența băuturilor alcoolice, însă acesta a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest, cât și prelevarea de probe biologice. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, cel în cauză a fost sancționat contravențional de polițiști, conform Legii 55/2020, întrucât nu a respectat prevederile privind deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.

  • În noaptea de 21/22 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au depistat un bărbat de 59 de ani, din Orodel, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal dintre Călugarei și Carpen.Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, cercetările continuă pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, cel în cauză a fost sancționat contravențional de polițiști, conform Legii 55/2020, întrucât nu a respectat prevederile privind deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.
  • În dimineața zilei de 21 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație în comuna Brădești. Ajungând la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 32 de ani, din Brădești, care conducea un autoturism prin localitate, a lovit un cap de pod aflat pe marginea drumului. Cel în cauză a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se astfel că acesta avea o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, bărbatului i-au fost prelevate și mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei, cercetările fiind continuate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
  • În noaptea de 20/21 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au oprit în trafic un bărbat de 30 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Râului. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest de polițiști, rezultând faptul că acesta avea o concentrație de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, bărbatul respectiv a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea în afara locuinței în intervalul 23.00-05.00. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
  • Într-unul dintre cazuri s-a făcut uz de armă
  • În seara zilei de 20 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Dăbuleni au observat un autoturism care se deplasa pe DJ 542, din direcția Dăbuleni spre Amărăștii de Jos, cu privire la conducătorul acestuia existând date că nu deține permis de conducere. Astfel, polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului, însă întrucât cel care se afla la volan și-a continuat deplasarea și a mărit viteza, s-a pornit în urmărirea acestuia. Cel în cauză a fost somat în repetate rânduri să oprească, fiind totodată executate 2 focuri de armă, în urma cărora conducătorul autoturismului a oprit și a încercat să fugă pe jos, fiind însă prins de polițiști. Acesta a fost identificat în persoana unui tânăr de 18 ani, din Amărăștii de Jos, care într-adevăr nu deținea permis de conducere. De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate, polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără permis.