Verdictul prof. univ. dr. Andrei Marga despre Klaus Iohannis

0
427
Fost ministru al Educaţiei şi apoi ministru de Externe al ţării, prof. univ. dr. Andrei Marga, germanofil, ex-rector al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, votant al lui Klaus Iohannis în 2014, şi-a exprimat deplina dezamăgire despre actualul preşedinte, candidat la un al doilea mandat, în emisiunea „Tu ce zici?” realizată de Cornel Nistorescu şi Ionuţ Cristache, difuzată de Cotidianul şi postul de radio Gold FM.
Andrei Marga a acuzat modul in care Iohannis a incercat sa conduca tara, cu “iataganul noii Securitati” si “iataganul Justitiei”, concluzionand ca acesta “vrea distrugerea”, ca “trebuia sa plece de mult” si ca Romania trebuie sa incerce si “alte variante”.
De asemenea, Andrei Marga a facut o serie de dezvaluiri si despre carierea lui Iohannis. Mai exact, despre modul in care, la finele anilor ’90, pe vremea in care ocupa functia de ministru al Educatiei, Marga l-a numit pe Iohannis la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu. In acest sens, profesorul Andrei Marga a rememorat ca Iohannis a ajuns in aceata pozitie dupa ce seful sau, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, a fost demis din functie, ca urmare a unui dosar de mita, dovedindu-se insa in final ca era nevinovat. Tot la acest capitol, Andrei Marga precizeaza ca in momentul in care l-a instalat pe Iohannis la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu a fost avertizat de mai multi oameni sa nu faca acest lucru, cu motivarea ca “asta nu pricepe nimic” sau ca “sa luam un neamt, dar mai priceput”.
In ceea ce priveste PSD, Andrei Marga subliniaza ca a avut multe de patimit din partea acestui partid, dar ca trebuie sa recunoasca faptul ca social-democratii au fost singurii care au venit cu un program concret pentru Romania. Dar si ca PSD a fost in ultimii ani tinta unor interventii brutale de cotropire din partea noii Securitati.
“S-a incercat cu un om, trebuie incercat cu altul, si basta! Si alti cetateni au voie sa fie presedinti, si s-ar putea sa fie presedinti mai buni”