România joacă în Islanda semifinalele barajului pentru Euro 2020

0
157

Naţionala României va juca împotriva Islandei, în semifinalele barajului pentru Euro 2020. Unica manşă se va disputa în deplasare, pe 26 martie.

Dacă vor trece de Islanda, tricolorii vor întâlni în finală Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare, pe 31 martie.

Celelalte meciuri din semifinalele barajelor pentru Euro 2020: Bulgaria – Ungaria, Scoţia – Israel, Norvegia – Serbia, Bosnia – Irlanda de Nord, Slovacia – Irlanda, Macedonia – Kosovo, Georgia – Belarus.

Naţionala Islandei a fost sfert-finalistă la ultimul Campionat European. În preliminariile recent încheiate a terminat pe locul 3, după Franţa şi Turcia. Este pe locul 40 în clasamentul FIFA şi este antrenată de suedezul Erik Hamren. Cei mai importanţi jucători sunt: Gylfi Sigurdsson, pentru care Everton a plătit 50 de milioane de euro lui Swansea, Alfred Finbogasson, atacantul lui Augsburg, cotat la 15 milioane de euro, Berg Gudmundsson de la Burnley, Gunnarsson de la Al Arabi, Halfredsson, fost jucător în Serie A, la Udinese şi Verona, Arnor Sigurdsson şi Hordur Magnusson, ambii de la ŢSKA Moscova, Svenir Ingasson de la PAOK, Ragnar Sigurdsson de la Rostov, Albert Gudmundsson de la AZ Alkmaar, Fjolusson de la FK Krasnodar şi Kjartansson de la Rubin Kazan.

România a jucat cu Islanda de două ori şi de fiecare dată a câştigat cu 4-0, dar asta se întâmpla în perioada Generaţiei de Aur a României, în 1996 şi 1997, în timp ce Islanda era departe de nivelul actual.