Seria activităţilor prilejuite de Zilele Liceului « Voltaire » au continuat în aceeaşi consonanţă pe parcursul a câtorva zile când s-au desfăşurat o serie de activităţi omagiale şi cultural-artistice în cadrul acestei instituţii care a făcut deja o tradiţie din a celebra amfitrionul său spiritual într-un mod inedit.
Ieri, în sala de festivităţi a Liceului ”Voltaire”, s-a organizat o competiţie între cele 13 clase ale unităţii, care au presupus etalarea şi degustarea preparatelor culinare specifice câte unei ţări, din diversele regiuni ale lumii: România, Marea Britanie, Franţa, Italia, Portugalia, Germania, Belgia, Bulgaria, Turcia, Grecia, India, China, Emiratele Arabe Unite. Juriul care a desemnat standul cel mai original şi cu preparatele cele mai delicioase a fost alcătuit din chef Cristian Dumitru, o personalitate a lumii gastronomice şi fin cunoscător al gusturilor rafinate, dar şi din pasionaţi ai acestui domeniu, din rândul cadrelor didactice. “Astăzi ( n.r ieri) desfăşurat cea de-a treia ediţie a acestui concurs gastronomic, devenit deja tradiţie pentru liceul nostru. Sărbătorim astăzi ( 21 noiembrie) al patru an de existenţă al Liceului Internaţional Voltaire, un tânăr liceul din regiunea Olteniei, de fapt cea mai tânără unitate de învăţământ, dar cu experienţă îndelungată în ceea ce priveşte activităţile didactice, innovative. De fiecare dată ne străduim să găsim lucruri inedited pentru a-i atrage pe elevii noştri către învăţătură, că implicare în activitatea şcolară. Este cea de-a doua activitate pe care noi o desfăşură, în urmă cu câteva zile, mai precis pe 15 noiembrie, noi am desfăşurat activitatea cultural-artistică la Teatrul Colibri din Craiova. Un spectacol prin care elevii noştri şi-au pus în evidenţă talentul şi iscusinţa…”, a subliniat prof.dr Loredana Popi, directorul Liceului “Voltaire”